Markant prisökning på bostadsrätter

Priserna på bostadsrätter pendlar.
Priserna på bostadsrätter pendlar.

Priserna på bostadsrätter har gått upp i Landskrona kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 11 procent. Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat. Även i hela Skåne ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 5 procent.

Bland kommunerna i Skåne län stiger priserna på bostadsrätter i elva av 15 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Ängelholm där priserna steg med 26 procent. I Hässleholm däremot sjönk priserna med 5 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för bostadsrätter i 18 av länets 33 kommuner.
Sammanlagt såldes 81 bostadsrätter i Landskrona kommun mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 1,7 miljoner kronor. I fjol gjordes 77 affärer vid den här tiden på året. I hela Skåne såldes 4 055 bostadsrätter för i snitt 1,9 miljoner kronor.

Villapriserna stiger något
Villapriserna har gått upp i Landskrona kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 1 procent.
Även i hela Skåne ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 3 procent.

Bland kommunerna i Skåne län stiger priserna på villor i 16 av 22 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Ängelholm där priserna steg med 8 procent. I Sjöbo däremot sjönk priserna med 7 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i elva av länets 33 kommuner. Sammanlagt såldes 74 villor i Landskrona kommun mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 2,8 miljoner kronor. I fjol gjordes 78 affärer vid den här tiden på året.
I hela Skåne såldes 2 351 villor för i snitt 3,3 miljoner kronor.

 

Till arkivet