Mariette brygger regnbågsöl i Landskrona

Karnevalsaktuella Mariette sjunger ledmotivet till Black Light.
För två sedan uppträdde Mariette på karnevalen. Hon sjöng även ledmotivet till Black Light, 007-filmen med James Bond hämtad från Landskrona. Nu är artisten åter aktuell i vår stad sedan hon varit på plats och bryggt ett Pride-öl.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något, så resonerar Landskronabaserade Brygghuset Finn som inför sommaren lanserar en öl som tagits fram tillsammans med artisten Mariette. För varje såld flaska donerar Brygghuset Finn en krona till Regnbågsfondens internationella arbete för HBTQ-personers frihet och rättigheter.

– Vi ser Pride-festivalerna som ett forum där alla får vara sig själva och som en plats där alla ska kunna känna sig trygga, välkomna och inkluderade. HBTQ-rörelsen kämpar sedan länge mot fördomar och diskriminering i stora delar av världen. Vi på Brygghuset Finn vill göra vad vi kan för att bidra och ge styrka och kraft åt rörelsen genom att stödja Regnbågsfonden. Deras viktiga arbete ligger i linje med våra värderingar i företaget, säger Joacim Larsen VD på Brygghuset Finn.

 För att bära fram budskapet har Brygghuset Finn bryggt vad man kallar för ett Pride-öl som sedan artisten Mariette gett namnet Lovebeats. Ölen beskriver man som ett ljust, lätt, friskt och somrigt öl. – Det ska vara som en sommarkyss på flaska, säger Mariette , enligt ett pressmeddelande från bryggeriet.
– Jag kunde inte vara mer nöjd med de smaker och aromer som tagits fram i detta öl, fortsätter hon.

Flaskans design är framtagen i samarbete med Mariette som också varit med i bryggeriet och hjälpt till under bryggningen.

 – Idén om att göra ölen föddes i ett positivt sammanträffande. Vi träffades av en slump och började prata om att göra en öl tillsammans, inte bara för att göra en god öl utan även för att göra en god sak, säger Mariette.
– Ölets namn, Lovebeats, tar parti för kärleken, den största kraften vi har.

Lovebeats hade smygpremiär på Sveriges största gaykryssning ”The Dancing Queen” på Viking Line Cinderella den gångna helgen och officiell lansering sker i samband med West Pride i Göteborg i veckan.

Till arkivet