Jörgen Pettersson tillbaka i målprotokollet

Jörgen Pettersson, tränare i BK Landorna, har ett förflutet som fotbollsproffs i såväl Tyskland som Danmark. På söndagen hoppade 44-åringen in och gjorde mål för sin klubb och innan det hade även sonen Melvin gjort mål. Foto: Selfie
Jörgen Pettersson, tränare i BK Landora, har ett gediget förflutet som fotbollsproffs i såväl Tyskland som Danmark. På söndagen hoppade 44-åringen in och gjorde mål för sin klubb och innan det hade även sonen Melvin gjort mål.
Foto: Selfie

Ex-proffset Jörgen Pettersson har inte lagt skorna på hyllan. Den före detta bundesligaspelaren, som till vardags tränar Landora, gjorde ett inhopp i söndagens match mot Harlösa och gjorde ett mål. Landora vann till slut med hela 8-3.

Jörgen Pettersson har ett förflutet som fotbollsproffs i Tyskland och som den giftige anfallaren han var i såväl B.Mönchengladbach som Kaiserslautern så kallades han för ”Der Rote Bomber”, den röde bombaren. Han har även proffsspel i FC Köpenhamn och 27 landskamper på sitt CV. Det är dock drygt 10 år sedan han slutade i BoIS och därmed spela fotboll på elitnivå. Han har emellertid hållit sig i god fysiskt trim och därför var det inte svårt att ta beslutet att göra ett inhopp när så krävdes.
– Nej. Rent muskulärt så är jag minst lika vältränad idag som under mina proffsår i Tyskland. Jag orkar dock inte springa lika långt och tekniken är ju inte som för 20 år sedan, säger Jörgen Pettersson och skrattar.
– Men det går ju inte heller att jämföra division 5 i Sverige med Bundesliga i Tyskland.

Att Jörgen Pettersson älskar fotboll går inte att ta miste på.
– Så fort jag kommer in på en fotbollsplan så blir jag som ett barn på nytt. Det är jätteroligt att spela fotboll. Jag har spelat i hela mitt liv, säger han och berättar om hur det kan komma sig att han som 44-åring åter var med på plan.
– Av olika anledningar saknade vi hela tolv spelare och då hoppade jag in sista halvtimmen, säger han vidare och berättar om sitt mål som innebar 7-1.
– Det var ett typiskt strikermål. Jag tog ner ett inlägg på bröstet och sköt bollen i mål. Sådant sitter i kroppen, säger han och fyrar av ännu ett skratt.

Faktum är att han även stod för en målgivande passning och som att det inte var nog med Petterssonar så gjorde sonen Melvin Pettersson ett mål.

Jörgen Pettersson utesluter inte att det blir fler inhopp.
– Vi får väl se. Det är kul att spela. Men det är klart att de andra spelarna kommer i första hand.

Segern för Landora innebär att laget behåller sin åttondeplats efter elva spelade omgångar. Leder serien gör Borstahusens BK.

Till arkivet