Annons

Tredje raka förlusten för BoIS

Uppdaterad 18.40

BoIS förlorade på lördagen sin tredje match i följd. Denna gång var det Ljungskile som sänkte de randiga. Till skillnad mot de två tidigare förlusterna så hade BoIS inte någon direkt chans denna lördag. Ett baklängesmål efter drygt två minuter samt två utvisningar och med en utespelare i målet de sista 15 minuterna gjorde att 3-0 var ett rättvist resultat.

Annons
 

Ljungskile satte full fart från start och det hade inte gått tre minuter innan det stod 1-0. Det var hemmalagets Jesper Westermark som helt omarkerad kunde nicka in bollen bakom en chanslös Amr Kaddoura. Dessa två spelare skulle spela en helt avgörande roll denna lördag.

BoIS tog efter den intensiva inledningen allt mer över spelet men mer än ett skott från bra läge av Robin Hofsö, ett skott som LSK-keepern enkelt kunde rädda, lyckades inte de randiga vaska fram.

Istället ägde den mesta dramatiken i första halvan av matchen rum framför BoIS-målet efter 25 minuter. Det var i samband med en tumultartad situation som en LSK-spelare gick lite väl hårt åt Amr Kaddoura. I alla fall så tyckte BoIS-försvararen Viktor Wihlstrand det. Mittbacken puttade helt enkelt bort LSK-spelaren, en åtgärd som fick domare Tess Olofsson att se rött. Och det fick Viktor Wihlstrand också.

För att säkra upp i försvaret byttes Jakob Andersson ut och han ersattes av Patrick Nwadike, en spelare som vi säkert kommer att se mer av. Han får mer än godkänt för sitt inhopp.

Andra halvlek var inte roligare än den första sett med randiga glasögon. Tvärtom. Några fler målchanser blev det inte, men väl en utvisning till.  Med en kvart kvar av matchen räddade Amr Kaddoura med händerna utanför straffområdet och därmed var det slutspelat för målvakten. BoIS hade  vid det laget gjort samtliga byten vilket innebar att Luka Petrovic drog på sig den gula målvaktströjan.

Han inledde med en fin räddning men när Jesper Westermark åter kom ren på sin vänsterkant så kunde inte Petrovic freda målet. Dessutom fick Ljungskile en straff i sista ordinarie spelminuten och på denna gjorde Jesper Westermark sitt och Ljungskiles tredje mål.
– Vi är naturligtvis besvikna, säger BoIS tränare Billy Magnusson.
– Jag tycker dock att vi hittar de ytor som vi vill åt efter 10 minuters spel. Vi skapar dock inte några direkta chanser idag. Och vad gäller det första målet så gör vi en tabbe och det ska inte ske. Men sådant händer. Vad gäller utvisningen så säger domaren att Viktor knuffade motståndaren i ansiktet medan han själv säger att han knuffade i bröstet. Vi får väl kolla inspelningen och se hur det egentligen var.

Tränaren gräver dock inte ner sig allt för djupt trots tredje raka förlusten.
– Vi följer vad vi bestämmer oss för. Vi måste bara göra det bättre. Så det är bara att ånga på för fullt. Dert finns inga mirakelmediciner, avslutar Billy Magnusson.

De senaste förlusterna har inneburit att BoIS efter tolv omgångar ligger på en sjundeplats i tabellen med fem poäng upp till kvalplatsen upp i seriesystemet och fyra poäng till kvalplatsen neråt. Nästa match spelas lördagen den 15 juni då Skövde gästar Landskrona IP, ett lag som i skrivande stund ligger på andra plats i Söderettan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser