Sean Banan till karnevalen

Sean Banan ökar trycket på karnevalen. Foto: Pressbild.
Sean Banan ökar trycket på karnevalen. Foto: Pressbild.

Artisterna Sean Banan, Molly Hammar, Grant och Sanna Hansson and The Swatchmen kommer till Landskronakarnevalen i sommar.

Sean Banan behöver knappast presenteras närmare för den stora allmänheten. Komikern, skådespelaren, sångaren och dansaren från Göteborg har dragit storpublik till alla familjeevenemang varje gång han åkt på turné. I sommar kommer han åka ut på vägarna med sin lekfulla scenshow och kommer återigen framföra alla sina hits ”Skakarumpa!” ”Copacabanana”, ”Sean den förstebanan” och ”Gamers”. Torsdagen den 25 juli ser du Sean Banan på Rådhustorget i Landskrona.

Molly Hammar har enligt karnevalsarrangörerna varit en av Sveriges största röster sedan hon slog igenom 2011.  EP’n SEX släpptes 2018 i juni och innehöll sex stycken sensuella och själfulla R&B-spår som tonade ned hennes tidigare stora powerhouse vokaler till en mer intim och hudnära röst. Lördagen den 27 juli kommer hon till karnevalen för att uppträda på stora scenen på Rådhustorget.
– Det är väldigt roligt att vi har hittat så starka kvinnliga förebilder till Landskronakarnevalen i år, säger Lena Bergkvist, ansvarig för Landskronakarnevalen.

Lyxigt sorglig som Lana Del Rey, rörlig som Kate Bush och majestätisk som Florence Welch. Svenska Grant har under 2018 fått blomma ut och visat sin unika begåvning med framträdanden på stora festivaler som Way Out West såväl som på Grammisgalan, Allsång på Skansen och TV4 Nyhetsmorgon. Med sommarens hyllade debutalbum In Bloom i bagaget ger Grant sig nu i höst ut på sin första egna turné, så sålla er till skaran som såg henne innan det riktigt stora genombrottet. Torsdagen den 25 juli står hon på stora scenen på Rådhustorget under Landskronakarnevalen.

Malmöbaserade Sanna Hansson & The Swatchmen skapar ett excentriskt och intressant sound som får dem att stå ut från mängden. Deras quirky popmusik har influenser från både rock- och cabaretscenen. Bandet inspireras av musikakter som Katzenjammer, Miss Li, Liza Minelli, April Smith & The Great Picture Show och Elizabeth & The Catapult. När bandet äntrar scenen förflyttas publiken till en gammal, gritty cabaretklubb. Scenkläderna är inspirerade av det glada 20-talet och gammaldags cirkus-stil med hängslen, fjädrar, fransar och tyll. Sanna Hansson & The Swatchmen bjuder på en show som sent ska glömmas! Fredagen den 26 juli står de åter på scenen, denna gången på Rådhustorget.

Landskronakarnevalen arrangeras den 25-27 juli 2019 och är en folkfest som bjuder på musik, aktiviteter och mycket annat för alla åldrar och intressen. Alla scenprogram är gratis för besökarna. Karnevalen arrangeras av Creandia AB på uppdrag av Landskrona stad. Mer information på landskronakarnevalen.nu

Malmöbaserade Sanna Hansson & The Swatchmen är ett kärt återseende på karnevalen. Denna gången får det hårt arbetande bandet dessutom äran att inta scenen på Rådhustorget.
Foto: Pressbild.
Till arkivet