Annons

BoIS rånade på poängen

Domare Daniel Böcker spelade huvudrollen när Skånederbyt mellan BoIS – Kristianstad avgjordes.

Fotboll är inte rättvist. När Landskrona BoIS i den elfte spelomgången tog emot Kristianstad inför 1467 åskådare på Landskrona IP så förlorade hemmalaget med 0-1 trots ett massivt spelövertag.

Annons
 

Tabell ljuger inte. Tredje placerade Landskrona BoIS tog idag emot tabelljumbon Kristianstad FC. Det klart sämsta laget man mött hittills i år. BoIS radade upp målchanser i söndagens Skånederby. I första halvlek sköt man tätt över mål vid ett handfull tillfälle. I den 39 minuten var det många som äntligen trodde att bolluslingen skulle in i mål. Robin Hofsö blev helt frispelad av gästernas för dagens bäste spelare, Saikou Jawneh, som i sin tur friställde Jacob Ondrejka. Skottet tog stolpe ut. Närmre än så skulle BoIS inte komma ett mål, trots att man fortsatte att rada upp chanser även i andra halvlek. Istället skulle gästerna få hjälp av domare Daniel Böcker att göra mål.

I den 68 matchminuten gör BoIS lagkapten Viktor Wihlstrand en klockren brytning. Domare Daniel Böcker pekar på straffpunkten. Vilda protester i BoIS-lägret – som sig bör när domaren tolkar situationen så uppenbart fel. Utöver att Armin Agonovic enkelt förvaltade sin chans från elva meter inkasserade dessutom BoIS avbytare Max Mårtensson ett gult kort dessutom visades BoIS assisterande tränare Max Mölder upp på läktaren.

Kristianstads tränare Joacim Velander var mycket ödmjuk inför de tre poäng som hans lag inkasserade.
– Straffen var väl på inget vis hundraprocentig, sa han och var ytterst nöjd med de tre poängen.
– Jag hade varit glad för en poäng idag så som matchen gestaltade sig.

BoIS tränare Billy Magnusson hade lätt för att hålla sig för skratt. Med fler än dussinet klarar målchanser var han rent av besviken på sina spelare.
– Det är inte otur. Vi måste förstå vikten av bra läge i straffområdet. Det är inte säkert att vi får fler chanser. Nu var så fallet idag. Vi måste ta chansen när den kommer. Detta måste vi utveckla, sa han som i övrigt var nöjd med sitt lags prestation. Domaren ville han av sportsliga skäl inte recensera.

– Straffsituationen är 50/50, så den är väl ett av hans bättre beslut i matchen. Så det kan jag köpa. Även om jag är tveksam till beslutet som sådant.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser