Första förlusten för BoIS trots bra spel

BoIS inkasserade på torsdagen årets första förlust. Detta trots att laget skapade ett flertal riktigt vassa målchanser. Bland annat missade Dennis Olofsson en straff. Förlustsiffrorna skrevs till 0-2 efter att Assyriska Turabdin Ik från Jönköping gjort ett mål i varje halvlek.

Fotboll är en märklig sport ibland. BoIS har vid mer än en match kammat hem poäng trots halvdant spel. Och på torsdagen kom matchen som laget förlorade trots fint spel och flera målchanser.

De randiga började aggressivt och låg tätt på sina motståndare. Detta skapade oro hos gästerna vilket BoIS utnyttjade. Det tog dock enbart 11 minuter innan gästerna gjorde mål. Malcolm Isaiah Shaw lurade skjortan av en halkande Luka Petrovic vid ett ströanfall och anfallaren placerade sedan bollen vackert i Amr Kaddouras vänstra kryss.

BoIS fortsatte sitt spel trots kallduschen och fem minuter senare blev det randiga unga utropstecknet Jacob Ondrejka knuffad i gästernas straffområde vilket resulterade i att duktiga domaren Tom Ghorbani blåste straff. Dennis Olofsson lyckades dock inte överlista Vilson Cakovic i Assyriskas mål. Efter den vackra räddningen prickade Filip Olsson ribbkrysset på returen.

Efter ytterligare en handfull målchanser, av bland annat Måns Ekvall och Filip Olsson, blåste domaren till pausvila.

Fem minuter in i andra halvlek var samtliga 2 604 på läktarna övertygade om att kvitteringen kom. Duktige vänsterbacken Kofi Yeboah Addae utnyttjade ett av få misstag av Assyriskas målvakt och skulle bara, helt omarkerad,  rulla in bollen i ett helt öppet mål. Det ville sig dock inte bättre än att bollen smet just utanför målramen.

Efter 55 minuter var det dags för en ny kalldusch. Amr Kaddoura kom fel på ett inlägg som inte såg allt för farligt ut. Han missbedömde dock bollen och ”råkade” dra ner en motståndare och Tom Ghorbani pekade än en gång på straffpunkten. Malcolm Isaiah Shaw gjorde inget misstag då han satte sitt och Assyriskas andra mål.

BoIS fortsatte att pumpa på och ett par minuter efter straffmålet var de randiga mycket nära en reducering då Robin Hofsö fick se sin nick styras utanför.

Ett par målchanser senare blåste domaren av matchen och BoIS första förlust för säsongen var ett faktum och tränare Billy Magnusson var dämpad direkt efter matchen.
– Vi gör en ok första halvlek och en sämre andra. Men det är klart att vi skapade en hel del, säger han och går mot omklädningsrummen.
– Jag ska gå in och ta ett snack med killarna nu. De är av naturliga skäl inte allt för glada. Men såhär är det med fotboll,

Att det varit tätt med matcher vill inte Billy Magnusson lägga något fokus på.
– Nej, det kan vi inte skylla på. Resultatet visar istället hur viktigt det är att utnyttja sina målchanser. Detta plus att jag hade velat ha ännu mer energi, avslutar tränaren.

BoIS ligger, trots förlusten, kvar på en tredjeplats, tre poäng bakom ledande Utsiktens BK. På söndag är det dags att ta emot jumbon Kristianstad FC på Landskrona IP.

Till arkivet