Annons

23 % fler besökare

I veckan firade stadsbiblioteket att man 2018 ökade besöksantalet med 23 %.

När den årliga biblioteksstatistiken publicerades i förra veckan stod det klart att Landskrona är en av de kommuner som går emot strömmen och faktiskt ökar besöksantalet.
– Vi är fantastiskt glad och inte så förvånade,  säger bibliotekschef Susann Ek.
– Vi har lyssnat på våra besökare och även intervjuat landskronabor som inte är vana biblioteksbesökare. Vi vill ha många besökare och då måste vår verksamhet vara relevant och attraktiv.

Annons
 

Bland annat har stadsbiblioteket gjort en rejäl satsning på verksamhet riktad mot barn och barnfamiljer.
– Vår onsdagsaktivitet Biblioteksklubben är väldigt populär och lockar runt 50 barn varje vecka. Många av barnen har blivit trogna besökare och kommer flera eftermiddagar i veckan. De pysslar, läser och gör sina läxor, fortsätter Susann Ek.

Säkerligen spelar även bibliotekets breda programverksamhet stor roll. Varje vecka anordnas 5-6 olika aktiviteter som Språkcafé, föreläsningar, bokcirklar, Digitala hjälpen med mera.
Många landskronabor vill ha hjälp med utskrifter, att skanna dokument och andra frågor kring digitala tjänster. I takt med att samhället blir allt mer digitaliserat blir bibliotekens uppdrag som folkbildare allt viktigare.
– Även om skönlitteratur och läsning fortfarande är en viktig del av vår verksamhet är det härligt att biblioteken numer fungerar som nav för stadens arbete för digital delaktighet. Vi känner varje dag att vi gör skillnad, avslutar en glad och nöjd bibliotekschef.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser