Torkild Strandberg cyklar och inviger del av Sydkustleden

Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) tänker ge sig ut på en cykeltur på lördag.
Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) tänker ge sig ut på en cykeltur på söndag.

Nya cykelleden Sydkustleden invigs i Landskrona på Kasernplan klockan 10.30 på söndag. Invigningen inleds med musikunderhållning av Kulturskolan och därefter invigningstal klockan 11.00 av kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L).

Invigningsdagen är ett samarbete mellan Landskrona stad, Region Skåne och Team Rynkeby som kommer att bjuda på aktiviteter, depåstopp och cykeltips.
Cirka klockan 11.30 cyklar Torkild Strandberg från Kasernplan till Hillesdal i Glumslöv där Eleonora Johansson, kommunalråd i Helsingborg, tar stafettpinnen vidare norrut längs leden till Helsingborg.

För alla cykelsugna som vill prova delar av Sydkustleden kommer det under dagen att finnas två depåstopp i närheten av Landskrona, bemannade av cykelgruppen Team Rynkeby. Depåerna är i Häljarp vid Idrottshallen, och vid gröningen utanför Pumphuset i Borstahusen mellan klockan 10-16. Här bjuds cyklisterna på dricka och energipåfyllning.

Dagen till ära anordnas även cykelsafaris från Kasernplan med start klockan 13.00.

Fakta om Sydkustleden
Region Skåne är ledhuvudman för cykelleden Sydkustleden. Sydkustleden är totalt 260 kilometer lång och går från Simrishamn till Helsingborg. Den är uppdelad i sex etapper, varav en etapp går mellan Landskrona och Helsingborg. Denna etapp är 27 kilometer lång och har en stigning på 190 höjdmeter.

Till arkivet