Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

Dags för Skånes minsta konstrunda

18 konstnärer som bor på Ven eller har anknytning till ön ställer ut sina alster på Hvens Konstrunda.
Flygfoto Ven: Bertil Hagberg, Sesamphoto.se

Hvens Konstrunda, Skånes minsta, har en alldeles egen helg, Under Kristi Himmelsfärdshelgen är det dags.  I år är det 18 konstnärer som bjuder in till sina hem/ateljéer/utställningslokaler på ön. På samlingsutställningen i Vens Kulturhus finns ett konstverk av varje konstnär som deltar på rundan. 

Annons
 

Det är bara att följa vägen från Bäckviken ner mot Tuna by rakt fram tills det kommer en sväng, Prästasvängen. Där finns en skylt som visar att Vens Kulturhus ligger ner för den lilla vägen till höger. Bussen har en hållplats i Prästasvängen.
– Ven är konstnärernas ö. De lockas av den vackra naturen och det speciella ljuset som finns där. På Ven möter man en vänlig atmosfär med lugn och ro men också med möjligheter till kulinariska upplevelser, säger Monika Nordengren, en av de 18 konstnärerna.

Konstnärerna håller öppet mellan kl. 10.30 och kl. 16.30 från och med torsdag 30 maj till och med söndag 2 juni. Många olika tekniker och uttryck visas. Det finns målningar, skulpturer, guld- och silversmide, stickning, tygtryck, keramik med mera. Konstnärerna bor antingen på Ven eller har någon annan anknytning till Ven.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser