Annons

Svalt intresse för (S)tefan Löfvén – ökat intresse för EU-valet

Det var inte många som tog sig tid att lyssna till statsminister Stefan Löfvén på fredagseftermiddagen.

På fredagen gästade statsminister Stefan Löfvén Rådhustorget i Landskrona. Anledningen till besöket var söndagens EU-val. Huruvida besöket hjälpte är tveksamt då Socialdemokraterna får färre röster i Landskrona jämfört med förra gången det var val till EU, 2014. Klart är fler gick till valurnan är förra EU-valet.

Annons
 

Statsministern hade fokus på tre områden i sitt tal. De cirka hundra som trotsade det dåliga vädret fick höra Stefan Löfvén tala om högerpopulism, miljö och jämlikhet.

Att det var få som kom till torget är dock ingen tillfällighet. När den preliminära rösträkningen är i det närmaste klar så visar det att Socialdemokraterna tappar knappt tre procent jämfört med 2014. Tappar gör också Liberalerna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Feministiskt Initiativ och Piratpartiet.

Mest ökade Sverigedemokraterna som får cirka 23,5 procent av rösterna i Landskrona, en ökning med 8,4 procent. Övriga som ökar är Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna.

Fler Landskronabor passade på att rösta. 15 237 (46,3%) röstade jämfört med 13 361 (42,4) senast då det var val till EU.

Följ den preliminära rösträkningen på val.se.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser