Annons

Segelbåt fastnade i bro

En gästande seglare hade inte riktigt koll på hur bron i Nyhamn fungerar. Resultatet blev att båten fastnade när bron gick ner.
Foto: Jens Jentin

Det utspelade sig märkliga scener i Nyhamn på söndagskvällen. Det var en segelbåt som hamnade i kläm under bron som skiljer den yttre delen av småbåtshamnen med den inre.

Annons
 

Det var vid 20-tiden som en seglande gäst skulle styra in sin båt och för detta krävdes att hen öppnade Peter Brobergs Bro som binder samman Nyhamn med Stadskajen. Något gick dock helt galet och båten fastnade i bron då den gick ner.
– Jag fick höra att seglaren inte uppfattade att det inte var någon fördröjning när bron skulle sänkas och att han då alltså inte hann segla över innan bron slog igen, säger Kenneth Olofsson, yttre befäl på Räddningstjänsten i Landskrona.

Enligt Kenneth Olofsson fastnade båten så hårt att det var problem med att öppna bron igen.
– Jag var där strax efter klockan 20 och tillbaka på brandstationen igen vid 22-tiden. Så det tog ett par timmar, säger han.

Lyckligt nog så skadades inga personer och några större skador på bron blev det inte heller.
– Det är en plåt som behöver bytas ut. Men bron fungerar som den ska tills detta arbete är utfört, avslutar brandmannen.

Såväl polis som rdääningstjänst och en “hamnvakt” jobbade länge med att få upp bron så att seglaren kom genom och att bron åter skulle kunna användas.
Foto: Jens Jentin

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser