Annons
Fredagen den 21:e januari
1.8°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Föreningen Norden arrangerar sommarläger för barn

Tivoli i Köpenhamn är en av de platser som barnen på Föreningen Nordens sommarläger besöker.
Foto: Tivoli.dk

Har du barn i åldern 11-14 år kan du skicka dem på ett nordiskt sommarläger i Hillerød i Danmark den 1-6 juli. Lägret arrangeras av Föreningen Norden och i år är det femtionde gången cirka 80 elever från hela Norden och de baltiska staterna har möjlighet att träffas under en vecka med ett fullspäckat program.

Annons
 

– Genom spännande aktiviteter lär unga Nordenbor känna varandra samtidigt som de upptäcker att de skandinaviska språken inte är så svåra att förstå och de får kunskap om varandras hemländer. Många av tidigare deltagare håller fortfarande kontakt med sina lägervänner, säger Kerstin Persson, ordförande i föreningen Norden i Landskrona.
– Vi tycker det är mycket viktigt att ungdomar från hela Norden får mötas. Vi ger därför ett bidrag på 1000 kronor till några elever från Landskronas skolor, som deltar i lägret.

Lägret ligger i ett naturskönt och tryggt område med möjlighet till flera olika sporter. Under veckan arrangeras en heldagstur till Köpenhamn med en båttur på kanalen, besök på Planetariet, Ströget och Tivoli. En annan dag ordnas besök på Fredriksborg Slott i Hillerød. Sista kvällen anordnas disko. Övriga dagar finns många olika aktiviteter att välja på. Man kan anmäla sig till hinderbana bland trädtoppar, matlagning, där man under ledning av en kock får bjuda andra på en jubileumsmiddag, en tur på mountainbike, ponnyridning eller besök i simhall. Även nybörjare kan vara med.

Information om och anmälan till lägret finns på https://hillerodhostel.dk/da/nordisk-sommerlejr Sista anmälningsdag är den 7 juni. För ansökan om bidrag från Föreningen Norden i Landskrona kontakta Boel Wallén på boelwallen@gmail.com eller mobil 070-597 25 50. Eventuellt bidrag betalas ut först när eleven antagits till lägret och avgiften är betald.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser