Annons

Glödvandring på Lagunen

Niclas Lundblad vet hur det känns att gå på glödande kol.
Foto: Privat

Människan har gått på glödande kol i tusentals år. Och till sommaren kan landskronaborna få testa. Tisdagen den 9 juli klockan 19.00 går de första upp på glödbädden som förbereds på Lagunen nere vid Halvmånen. Det krävs dock att man anmäler sig i förväg.

Kulturer runt om världen, från det antika Grekland till Kina, har använt glödvandring som en kulthandling för att kurera, heala, initiera och tro.
– Elden är fantastiskt vacker och det kan kännas som en omöjlig uppgift att ta stegen över glöden. Efter att ha provat 2-3 andra övningar som också verkade besvärliga vid första tanken är man dock redo att inte bara gå en gång utan säkert fler och man kanske vill uppleva hur det känns att gå långsammare eller tillsammans med någon. När man väl samlar sig och är koncentrerad klarar man något som man inte trodde var möjligt, säger Niclas Lundblad, projektledare för ”Sommar i Lagunen” och som själva gått på glödande kol sedan länge.
– Detta kommer att bli magiskt. Även om man bestämmer sig för att inte gå så är det en fantastisk upplevelse, säger Niclas Lundblad.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser