Annons

Fler reser med Pågatågen

Foto: Karl-Johan Hjertström

Foto: Karl-Johan Hjertström

Pågatågen rullar som aldrig för. På sträckan Helsingborg-Landskrona-Malmö-Trelleborg har antalet resor ökat med fem procent. Antalet resor med Pågatågen generellt har ökat med 303 893 sedan januari. Allt enligt Skånetrafikens månadsrapport för april. Om ökningen gäller även Öresundstågen kan Skånetrafiken inte svara på.

Annons
 

Skånetrafikens månadsrapport redovisar också att Pågatågens punktlighet nu är uppe i 92 procent.
– Det är fantastiskt roligt att se att vårt arbete med både punktlighet och kundbemötande ger resultat, säger Linda Westman, affärschef Pågatågen, Skånetrafiken

Precis som antalet resande med Pågatågen ökat så ökar även resor med busstrafiken starkt. Men hur det är ställt med Öresundstågen kan Skånetrafiken inte svara på.
– Tyvärr är det inte möjligt att ta fram siffror för Öresundstågen. Anledningen är att de inte är utrustade med samma räknesystem som Pågatågen, utan passagerarna räknas  i princip manuellt och presenteras halvårsvis. Dock kan vi, genom att titta på biljettförsäljningen se en försiktigt positiv trend på sträckan som har stopp i Landskrona, säger Anders Engzell, kommunikationsansvarig för affärsområde tåg på Skånetrafiken.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser