Annons

Fler elbilar kan laddas i Landskrona

Från och med måndag kommer de som äger elbilar att kunna “tanka” på parkeringsplatsen mellan systembolaget och gamla järnvägsstationen.

Landskrona Energi har det senaste halvåret satt upp 24 publika laddpunkter på olika strategiska platser i staden. Från och med måndag den 20 maj kan man även ladda de första bilarna vid Trädgårdsgatans parkering.

Annons
 

Landskrona stad var tidigt ute med elektrifiering av lokaltrafiken. Trådbussarna sattes i trafik i september 2003 och i januari 2019 var staden först i Skåne med en helelektrifierad fordonsflotta för stadsbussarna. Nu invigs 10 nya destinationsladdare och 2 snabbladdare i centrala Landskrona.  

Totalt har satsningen på laddpunkter kostat cirka två miljoner kronor och Landskrona Energi har fått ett bidrag på 870 000 kronor. Bidraget kommer från Klimatklivet och ges till de åtgärder som ger den största varaktiga minskningen av utsläpp av växthusgaser per investeringskrona.

Noterbart är att endast elbilar får parkera på de avsedda platserna.

Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona och Johan Holmstedt, vd Landskrona Energi, inviger och kopplar in de första bilarna i de nya laddstolparna vid Trädgårdsgatans parkering på måndag klockan 11.30 till 12.30.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser