Annons

Arbetslösheten i Landskrona minskar

Arbetslösheten i Landskrona låg i april på 11,2 procent, motsvarande 2 328 personer. Det är 1,6 procentenheter lägre än motsvarande period förra året. Därmed har Landskrona 2,2 procent fler arbetslösa än genomsnittskommunen i Skåne. Det är nyhetstjänsten Newsworthy som har analyserat ny data från Arbetsförmedlingen.

Annons
 

Trots bättringen så finns det bara tre kommuner i landskapet som har fler arbetslösa procentuellt sett. Det är Malmö (13,4 procent), Östra Göinge (12,4) samt Perstorp (11,8). Den lä’gsta arbetslösheten har Lomma kommun. Där är endast 3,4 procent arbetslösa.

I hela Skåne län minskade arbetslösheten med 0,3 procentenheter till 9,0 procent, jämfört med samma period förra året.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser