Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.1°C 14m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

”Barnsligt” firande i dagarna tre

Stämningen var på topp när stadens förskoleklassbarn firade förskoleklassernas dag tillsammans med Sander & Gander på onsdagsförmiddagen.

Denna vecka är det mycket firande för de yngsta. På tisdagen firades fritidshemmens dag och på onsdagen var det förskoleklassernas tur att fira i Landskrona. Förskolorna i Häljarp och Asmundtorp firar förskolans dag under torsdagen.

Annons
 

På firades fritidshemmens dag runt om i landets fritidshem. Efter mottot att “leva, lära, utvecklas” så firades dagen bland annat genom att några av stadens fritidshem samverkade i Karlslund genom att samlas till mellanmål och att varje fritidshem hade med sig två till tre aktiviteter som eleverna kunde delta i. Detta genom att samarbeta och röra sig allsidigt och fysiskt på olika sätt till exempel genom dragkamp, göra långa såpbubblor, spela naturbingo, levande memory, snappa bandet och rockrings vandring.
– När alla hunnit med stationerna så avslutade vi med raketen i en stor ring. Det var maffigt med cirka 400 elever och 30 pedagoger. Vilket härligt deltagande och gott arrangemang vi lyckades genomföra denna fina vårdag. Eftermiddagen avslutades sedan på respektive fritidshem med glass som Lärarförbundet hade hjälpt till med att bistå med, säger Åsa Christensson från Glumslöv skola.

Barnen som går i förskoleklass firade förskoleklassernas dag på onsdagen. För underhållningen i Teaterparken stod Sander & Gander.
– Vi spelade och sjöng tillsammans med alla Landskronas förskoleklasser. Barnen hade övat på våra sånger och vi fixade en hejdundrande sångfest tillsammans, säger Göran ”Gander” Andersson som hoppas på samma tryck på torsdagen.
– Då gästar vi Talldungens förskola i Häljarp klockan 10.00 för att underhålla byns alla förskolebarn och sedan bär det av till Asmundtorps förskola där vi spelar klockan 14.00.

Många av stadens barn som går på fritidshemmen träffades och hade roligt i Karlslund på tisdagen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser