Wisti och Alakoski inleder Kulturum

Foto (Susanna Alakowski): Elisabeth Ohlson Wallin Foto (Kent Wisti): Anders Nicander
Foto (Susanna Alakoski): Elisabeth Ohlson Wallin
Foto (Kent Wisti): Anders Nicander

Under Kristi himmelsfärds dag den 30 maj bjuder Landskrona församling tillsammans med Hotel Öresund in till Kulturum med författaren och föreläsaren Susanna Alakoski samt prästen, konstnären och satirikern Kent Wisti.

Prästen Lotta Fång samtalar med de båda utifrån temat ”Leken och den poetiska förståelsen av tillvaron”. Detta samtal blir starten för Kulturum – ett rum för samtal mellan samhällsengagerade människor, som uppstår i baren på Hotel Öresund eller i Sofia Albertina kyrka.

Kulturum ingår i det samarbete som inletts under våren 2019 mellan Hotel Öresund och Landskrona församling/Sofia Albertina kyrka. Samtalet den 30 maj hålls klockan 16.30 till 19.00 följs av vernissage i Sofia Albertina kyrka. Kent Wisti öppnar då sin nya utställning som kommer att finnas i kyrkan 30 maj – 23 augusti 2019. Därefter följer kvällsmässa klockan 18.30 i litterär form, där Susanna Alakoski medverkar med texter.

Susanna Alakoski gjorde författardebut 2006 med romanen Svinalängorna, som belönades med Augustpriset och blev både pjäs och film. Sedan dess har Alakoski varit redaktör för ett flertal uppmärksammade antologier. Hon är även socionom och utsågs år 2015 till hedersdoktor vid Fakulteten för hälsa och samhälle vid Malmö högskola.

Kent Wisti är präst, bildkonstnär och satirtecknare verksam i Malmö. Utbildad vid KV konstskola i Göteborg och grafikskolan Forums kvällsskola i Malmö. Sedan 2017 arbetar han som stiftsadjunkt för mission i Lunds stift, där han kombinerar yrket som präst med bildkonst. Mest känd är han för sina satirteckningar, ofta i form av en stiliserad gubbe mot blekgul bakgrund åtföljt av en kortfattad text, som presenteras i DN under ”Veckans Wisti”.

Till arkivet