Seglarpaviljongen goes Hyacint

Bonny Riis tar en paus i arbetet med att rusta upp Seglarpaviljongen inför premiären runt kommande månadsskifte.
Bonny Riis, som till vardags driver restaurangen Hyacint i Helsingör, tar en paus i arbetet med att rusta upp Seglarpaviljongen inför premiären som äger rum runt kommande månadsskifte.

Seglarpaviljongen har fått nya ägare och i dagarna runt kommande månadsskifte slår man upp portarna. De som gästat den omåttligt populära restaurangen Hyacint vid Axeltorv i Helsingör kommer att känna igen sig på Seglarpaviljongen.

Det är före detta Landskronabon Bonny Riis som driver Hyacint som tillsammans med sin son kommer att driva den klassiska landskronakrogen under vattentornet.
– Främst är det min son som kommer att ansvara för Seglarpaviljongen. Han har jobbat mycket i köket på Hyacint och det han lärt sig där kommer han att köra fullt ut i Landskrona. Det kommer att bli kanon, säger Bonny Riis när Landskrona Direkt tittar förbi på måndagseftermiddagen.
– Det har hänt så mycket sedan jag flyttade rån Landskrona. Det är kul att vara tillbaka.

Inredningen kommer att bytas ut och även uteserveringen kommer att få nya möbler.
– Vi tänker satsa hårt för att skapa riktigt hygge. Konceptet i Helsingör lockar många över sundet och vi tror att det är något som kommer att dra ner många till Seglarpaviljongen.

Äkta danska smörrebröd kommer att varvas med danska klassiska rätter precis som på Hyacint.
– Förutom att menyn på Seglarpaviljongen kommer att påminna mycket om Hyacints så kommer vi att satsa mycket på fiskrätter. Det är något som vi kan på våra fem fingrar och något som vi är övertygade om att landskronaborna vill ha. Ledorden är bra råvaror och fräsch mat på tallriken samt ett vänligt bemötande.

De nya krögarna kommer även att satsa på senare kvällar och underhållning.
– Våra öppettider kommer att bli mer generösa än tidigare och vi kommer att ha levande musik med jämna mellanrum, säger Bonny Riis och avslöjar att de som gillar bandet Gasolin kommer att ha något att se fram emot.
– Vi har flera bokningar på gång men de som gillar Gasolin ska redan nu boka in den 9 augusti. Då kommer sångaren i hyllningsbandet Gasbox ätt bjuda på musikaliska klassiker.

Exakt datum för premiären är inte spikad men det blir vid kommande månadsskifte.
– Det blir med all säkerhet den 1 juni eller eventuellt dagen innan.

Till arkivet