Annons

Landskronaelever träffade nobelpristagare

Dalila Osmanovic och Dani Alnashi samtalade med nobelpristagaren i kemi, Frances H Arnold, förra veckan.
Foto: privat

Förra veckan åkte två elever från Öresundsgymnasiet i Landskrona till symposiet One Planet Earth av Molecular Frontiers i Stockholm.  De fick då bland mycket annat träffa två nobelpristagare.

Annons
 

– Vilken lärorik och spännande upplevelse. Det är en ära att ha fått vara med och lyssna på några av  vår tids  främsta forskare, säger Dalila Osmanovic. 
– Fokus var vår planet- om livets uppkomst, evolutionen och den biologiska mångfalden, men sedan också om klimatförändringarna och hur de påverkar allt. Slutligen övergick fokus till jordens framtid, främst hur vetenskapen kan hjälpa till att förbättra vår värld.
Dalila Osmanovic hade också deltagit i en artikeltävling, och hennes artikel var en av de som fick en särskilt fin utmärkelse. Hela artikeln fanns utskriven som affisch, så att alla deltagare kunde läsa den.

Dani Alnashi är också mycket nöjd med resan.
– Detta var den mest intressanta händelse jag varit med om på lång tid.

Båda eleverna tyckte att höjdpunkten var när de efteråt fick prata med de olika talarna, diskutera deras forskning och ställa frågor. En av dessa var nobelpristagarna Frances H Arnold som fick kemipriset 2017 och Jack Szostak, som fick nobelpriset i fysiologi och medicin 2009.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser