Ny kulturchef i Landskrona

Just nu är Ulrika Odénius tillförordnad chef för kulturförvaltningen i Landskrona stad. Detta uppdrag slipper hon dock från och med den 12 augusti. Anledningen är att förvaltningen då får en ny chef, Christian Dahl.

Christian Dahl har tidigare bland annat varit arrangemangschef i Malmö stad och kulturchef i Ängelholms kommun. Just nu är han kultur- och fritidschef i Marks kommun.
– Jag kunde inte tacka nej till det här spännande uppdraget i Landskrona. Jag lockas framför allt av stadens stora potential och breda kulturutbud. Med sitt perfekta läge vid Öresund och nära Danmark finns alla möjligheter att locka ännu fler kulturintresserade besökare, säger Christian Dahl.

– Vi är glada över att ha rekryterat Christian Dahl som har projektlett framgångsrika kulturevenemang och haft ett flertal tunga ledaruppdrag inom kultursektorn. Hans drivkraft och breda nätverk kommer bidra till att öka Landskronas attraktionskraft, säger stadsdirektör Christian Alexandersson.

Till arkivet