Annons

Unikt hem under klubban

Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk visar upp ett 200 år gammalt brudtäcke från Vemmenhögs härad som han hoppas ropas in av något museum.

Skånes Auktionsverk har fått uppdraget att sälja skulptören Edvard Trulssons hem. Detta har stått orört i Malmö sedan hans död 1969. Arvet består av flertalet skulpturer tillverkade av konstnären själv, samt målningar, möbler, antikviteter och kuriosa. Merparten av föremålen andas dock tidstypisk Art Nouveau.

Annons
 

– Detta är en mycket speciell auktion. Här finns objekt som är mycket ovanliga. Förutom Edvards egna verk finns konst av olika skånska konstnärer vilka hängde på väggarna hemma hos honom. Här är även ett brudtäcke från Vemmenhögs härad som är cirka 200 år gammalt och helt unikt i sitt slag. Jag har aldrig sett något liknande, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.

En annan avdelning på auktionsverket som sticker ut är smyckeavdelningen.
– Här har vi ett par ringar som är mycket speciella, säger Joakim Karlsson.
– Det rör sig om exklusiva dyrbarheter som till exempel en Art Deco-ring med en diamant på cirka 1,95 carat. Det finns även en utsökt rubinring på cirka 8,25 carat. Förutom detta kan vi locka med flera stilrena smycken av Wiwen Nilsson.

Detta och mycket mer går under klubban på tisdag den 14 maj med start klockan 18.00. Dagen innan kan man besöka Skånes Auktionsverk för att studera objekten på plats. Öppettiden på måndag är klockan 13.00 till 19.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser