Patric Johansson tillbaka i Falcons

Patric Johansson är tillbaka som tränare för Falcons. En av hans största styrkor är engagemanget för sina spelare. Arkivbild
Patric Johansson är tillbaka som tränare för Falcons. En av hans största styrkor är engagemanget för sina spelare.
Arkivbild

När innebandylaget Falcons i Landskrona var som hetast var man ytterst nära att ta klivet upp i högsta serien. Mannen som till stor del tog laget dit var Patric Johansson. Efter tränaruppdrag i Malmö FBC och FC Helsingborg är han åter tillbaka i Falcons.

– Det känns bra att vara tillbaka. Falcons har betytt, och betyder mycket för mig och det ska bli riktigt kul att påbörja en ny resa tillsammans, säger han till klubbens hemsida.

Förra säsongen slutade Falcons på en femteplats i Skånes division 2. Men att prata om avancemang vill inte Patric Johansson i dagsläget. Istället talar han om utveckling av spelarna.
– Ambitionen är att vi hela tiden ska utmana oss själva genom att våga sätta mycket på spel. Spelarna ska samtidigt ha ett konsekvenstänk för besluten de tar på planen, dels för att medvetandegöra hur man tänker i olika situationer, likväl som för att utveckla sig själv, säger han.

I och med att Patric Johansson nu är klar som tränare har klubbens herrkommittén lagt den viktigaste pusselbiten för strategin att arbeta sig uppåt i seriesystemet. Med truppen i princip på plats så kan nu ledarstaben i lugn och ro och arbeta fram strategin som ska ta laget framåt de kommande säsongerna.  Allt enligt Falcons hemsida.

Till arkivet