Annons

Tunga medaljer till LAK på USM

Rasmus Lindqvist tog tre brons när USM avgjordes på Puls Arena i Landskrona den gångna helgen.
Foto: Pressbild

Den gångna helgen arrangerade Landskrona Atletklubb ett rekordstort USM i tyngdlyftning. Hela 94 ungdomar från hela Sverige var anmälda.

Annons
 

Lördagen inleddes med en stor klass pojkar -49 kilo med 15 lyftare där LAKs Nils Andersson ställde upp. 45 kilo i ryck innebar en femteplats i delgrenen.
– Nils gjorde ett bra försök att nå bronsmedaljen med ett försök på 48 kilo som tyvärr inte gick vägen. I stöt klarade han alla tre lyften med 59 kilo som bästa resultat och en fin fjärdeplats i delgrenen och fjärdeplats totalt, säger Fredrik Hertzberg för Landskrona Atletklubb.

I andra tävlingsgrupp ställde LAK upp med tre lyftare, Elisa Donnerhag i klass flickor -40 kilo samt Cajsa Lindqvist och Hanna Brodin i klass flickor -49 kilo.
– Elisa genomförde en helt perfekt tävling och fick godkänt på alla sina sex lyft, 28 kilo i ryck, 34 kilo i stöt, 62 kilo totalt gav guldmedalj i delgrenarna och totalt. Cajsa lyfte väldigt stabilt och klarade två ryck med 33 kilo som bästa resultat och alla stötarna med 46 kilo som bästa resultat, 70 kilo totalt vilket gav henne en fin sjätteplats. Hanna inledde med ett stabilt ryck på 42 kilo men hade tyvärr inte marginalerna på sin sida på 44 kilo. Detta gav en silvermedalj i ryck. I stöt klarade Hanna 52 kilo i sin första stöt vilket gav henne guldmedaljen i stöt och sammanlagt, informerar Fredrik Hertzberg.

I pojkar -55 kilo tävlade Arvid Isaksson för LAK och lyft 35 kilo i ryck och 48 kilo i stöt, 83 kilo sammanlagt vilket gav honom fjärde plats i delgrenarna och totalt. Sist ut bland LAKs lyftare på lördagen var Zejna Turkovic i flickor -55 kilo som dagen till ära fyllde år. Födelsedagen firades på bästa sätt med brons i delgrenarna och totalt med resultaten 44 kilo i ryck, 49 kilo i stöt och 93 kilo sammanlagt.

Först ut att tävla för LAK på söndagen var Samuel Almqvist och Alvin Broman i pojkar -81 kilo.
– Samuel inledde med att klara 49 kilo i ryck vilket gav en sjundeplats i grenen, sedan klarade han fina 69 kilo i stöt vilket gav en sjätteplats i delgrenen och en sjätteplats totalt.

Redan innan tävlingen drog igång stod det klart att det skulle bli en tuff kamp mellan LAKs Alvin Broman och Joen Wikingson Sjöblom från C4 KS.
– Alvin inledde starkt med ett första ryck på 100 kilo men hade sedan inte marginalerna på sin sida i andra och tredje försöket. Joen kopplade därmed greppet genom att vinna ryckgrenen med 103 kilo som han klarade i sitt andra försök. Båda lyftarna valde att gå in på 123 kilo i stöt, Joen klarade men Alvin tappade vikten i frivändningen. Detta satte såklart stor press på Alvin. Som nästa vikt valdes 124 kilo för att ta ledning i delgrenen. Det märktes att pressen var hög och i andra försöket för Alvin och fick stången över låren och många trodde nog att det var färdiglyft. Alvin togs om hand av tävlingsledningen och klovningspersonalen och vi kunde till vår glädje konstatera att han var oskadd. I sista försöket visade Alvin prov på en fantastisk kämpaglöd och han fick lyftet godkänt. Dock räckte detta inte mot Joen som klarade 128 kilo i sitt andra försök. Tre silver blev resultatet för Alvin efter denna lite väl spännande batalj.

I sista tävlingsgrupp tävlade Rasmus Lindqvist i pojkar -96 kilo och Melker Håkansson i pojkar +102 kilo.
– Båda två lyfte mycket stabilt vilket ledde till tre bronsmedaljer till Rasmus med resultaten 50 kilo i ryck, 60 kilo i stöt och 110 kilo sammanlagt. För Melker slutade det med tre guldmedaljer med resultaten 50 kilo i ryck, 70 kilo i stöt och 120 kilo sammanlagt.

När alla resultaten kommit in delades det ut pris till bästa flick- och pojklyftare enligt Sinclairpoäng där man väger samman kroppsvikt med tävlingsresultaten. Priset som bästa flicklyftare gick till Hillevi Carlsson från AK Nilas som endast var en poäng framför Alisa Rothstein från Halmstad TSK. Pris för bästa pojklyftare gick till LAKs Alvin Broman som slog Joen Wikingson Sjöblom från C4 KS med endast två poäng. Pris för bästa klubb gick glädjande nog till Landskrona Atletklubb.
– En fin avslutning på en mycket fartfylld och trevlig helg, avlutar Fredrik Hertzberg.

Samuel Almqvist slutade på en sjätteplats. Foto: Pressbild

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser