Röda Korset vill locka fler volontärer

Sylva Rampe är ordförande i Röda Korset i Landskrona. På onsdag finns hon och fler medlemmar från organisationen vid biblioteket.
Sylva Rampe är ordförande i Röda Korset i Landskrona. På onsdag finns hon och fler medlemmar från organisationen vid biblioteket.

På onsdag firas Röda Korsets dag och denna dag uppmärksammas av den lokala avdelningen utanför stadsbiblioteket mellan klockan 11 och 14.

– Då kommer vi att finnas vid vår röda bänk utanför biblioteket. Vi har med oss insamlingsbössor och informationsmaterial, bland annat en överlevnadslåda, säger Sylva Rampe för Röda Korset i Landskrona.
– Vi svarar gärna på frågor om vår verksamhet. Dessutom bjuder vi på fika. Vi vill med denna dag försöka att få fler att engagera sig i vårt arbete.

Röda korset Landskrona arbetar helt ideellt med läxhjälp på tre olika skolor, de har en besöksgrupp för besök och promenad med äldre och dessutom är de värdar på lasarettet.
– Vi är även på Kvinnohuset en eftermiddag i veckan. Vi har också utbildningar i hjärt- och lungräddning och så är vi kafévärdar på Öresundsgymnasiet.

Förutom att de också driver en second handbutik med kafé på Föreningsgatan 88 så bjuder de på en utflykt till Järavallen och utflykt till En 4H gård för ungdomar en gång om året.

Till arkivet