Annons

LKGF tävlade på hemmaplan

Sanna Agic gjorde bra ifrån sig när hon tävlade på hemmaplan i helgen.
Foto: Swedish RG Photo.

Landskrona Kvinnliga GF stod som arrangör till Regionstävling 2 i Puls Arena, gymnastikdelen under lördagen. Cirka 80 gymnaster var anmälda i de olika ålders- och svårighetskategorierna. Gymnasterna kom från Kalmar och Älmhult i norr till Staffanstorp i söder.

Annons
 

Dagen startade med de yngre trupperna som tävlade i fristående. Glädjande för hemmaklubben gjorde LKGFs ungdomstrupp två väldigt fina framträdande och fick välförtjänt även fina poäng. Glada gymnaster som heter Lisa Lekeberg, Lilja Olsen, Greta Bajraktari, Maiah Hantoft, Bella Oltner och Helen Noman segrade i kategorin.

Miniorklassen som tävlade på fristående och band, men där programmen är obligatoriska stod sedan på programmet. Greta Bajraktari som inte verkar ha några nerver gjorde två fantastiska uppträdande och belönades med silvermedalj. Storasyster Leonita Bajraktari gjorde fint i fristående men tappade bandet och fick nöja sig med en sjätteplats i den benhårda konkurrensen. Vann gjorde Vilma Turesson från C4 – gymnasterna i Kristianstad.

Fria klassen vanns av en för dagen överlägsen och superfokuserad Milena Kovalenko. Milena levererade ett fint fristående och gjorde vad hon kunde för dagen med det långa bandet. En välförtjänt seger. Lisa Lekeberg, Liusiya Koroleva, Rinesa Osmanioch Isabella Sadjadi gjorde fina insatser i fristående, men hade lite problem med sina nya program i grenen band. Flickorna blev 11, 12, 13 och 14 i den långa resultatlistan.

 Juniortrupp med band är en utmaning och LKGFs “andra trupp” visade upp hur långt de kommit i träningen av just band programmet. Truppen består av Liusiya Koroleva, Isabella Sadjadi, Rinesa Osmani, Cornelia Persson och Aida Smrkovic.

 Juniorerna som tävlar individuellt körde boll och käglor på eftermiddagen. Tuva Henckel gjorde två stabila insatser där det mesta satt, men hade inte tiondelarna på sin sida. Det blev en andra plats i tävlingen efter Hedvig Elg Appelros från Nevis RGK. Astrid Kristensson Nilsson körde på bra och fick bronset. Dagens behållning var Sanna Agic som gjorde två mycket fina och jämna framträdande. Sanna blev nummer fyra och Emma Jönsson som hade lite oflyt i bollen men slog till rejält i käglor blev femma. Linnea Larsson som är “förstaårs” junior jobbar på bra och blev belönad med en 9.e plats.

 I seniorernas tävling tog danska mästarinnan Isabella Shultz, som tävlar även för Nevis RGK  hem segern. LKGFs Lucia Modeer Castro gjorde en del misstag i boll men kom igen i käglor och hamnade slutligen på en sjätteplats.

Milena Kovalenko vann fria klassen.
Foto: Swedish RG Photo.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser