Annons

Skånskt och mexikansk kulturarv på Hemslöjden

Foto: Anna Molander

Vad är svenskt, vad är skånsk och vad är mexikansk? Finns det verkligen specifika regionala mönster eller är likheterna större än skillnaderna? Det kan besökarna på Hemslöjden själv avgöra. Utställningen Huipil – broderier med inspiration från Skåne och Mexiko av Eva Davidsson invigs imorgon lördag klockan 11.00 i Landskrona gamla stationshus.

När Eva Davidsson besökte den mexikanska delstaten Oaxaca för något år sedan slogs hon av färgerna och mönsterrikedomen hos blusarna och såg likheter i mönster med skånska flamskvävnader och yllebroderier. Nu har hon besökt hemslöjdarkiv och museer i Skåne och inspirerats av det hon hittat där. Resultatet är en färgsprakande utställning med broderade Huipils, en kvadratisk blus som kvinnor ur urspungsbefolkningen i Oaxaca bär.  

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser