Annons

Öresundsgymnasiet firade Earth Day

Årets internationella Earth Day-tema var Protect our species och de elever som tidigare arbetat med detta tema inför miljökonferensen 2018 visade också upp en plansch på sitt arbete under EarthWeek.
Foto: Karin Warlin

På Öresundsgymnasiet i Landskrona är man noga med att fira Earth Day. Skolan är den enda i landet som firat dagen under tio år i följd. Elever hade detta året kontaktat hela 41 olika länder i världen och berättat om Earth Day.

Annons
 

I år hade klasserna EK18 och SA 18  genomfört så kallade påverkansprojekt tidigare under vårterminen och dessa visade de nu upp på skolan i form av utställningar.
– De hade till exempel gått till affärer och undersökt hur vanligt det är att kunder köper plastkasse, jämfört med att ta med sig egen plast eller tygpåse, hur långt olika matvaror transporteras innan de kommer till affären, , om hur klimatsmart teknik fungerar, om hur viktiga bin är och vad som idag hotar binas existens, säger elevernas lärare Karuin Warlin.
– De hade också intervjuat personer på stan  om  fimp-nedskräpning och detta är också något som uppmärksammades på lektioner i Svenska som andraspråk.

Andra klasser gjorde arbeten om vardagsprodukter och deras kemiska beståndsdelar med fokus på vilka som kan skada både hälsan och miljön

GrönFlagggruppen på skolan har i år varit mycket aktiv i Earth Day-arbetet och har dels informerat om och uppmanat alla att delta i #trashtagchallenge, även det något som blivit stort i hela världen Andra Grön Flagg-gruppmedlemmar hade anordnat en tipsrunda om plast och annat som rör miljö

Bästa klimatsång utsågs i elevhallen på fredagen och det blev Hajrija Felec i NA16 som tog hem priset bestående av biobiljetter och som även framförde sin sång efteråt. Hon hade tidigare i veckan dessutom hållit föredrag på biblioteket om vikten av rent vatten.

Årets internationella Earth Day-tema var Protect our species och de elever som tidigare arbetat med detta tema inför miljökonferensen 2018 visade också upp en plansch på sitt arbete under EarthWeek.

Evelina Weich från stadens miljöförvaltning höll föredrag för både gymnasieklasser men även allmänheten under rubriken  Vattnet stiger- eller hur? Foto: Karin Warlin

Elever hade detta året kontaktat hela 41 olika länder i världen och berättat om Earth Day
Foto: Karin Warlin

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser