Annons

Minnen av Landskrona

Besöker du stadshuset rekommenderas en titt på Mårten Langes fotografier som är upphängda i de stora fönsterna på entréplan.

Mårten Lange var endast två dagar i Landskrona. Detta i samband med Landskrona Foto Festival 2018. Den korta tidsrymden till trots, lyckades han ringa in staden i ett fyrtiotal mjukt kopierade svartvita bilder som nu finns att beskåda i fotofestivalens minnesbok, samt i urval på stadshuset.

Annons
 

Veckan efter valet ifjol arrangerades den sjätte upplagan av Landskrona Foto Festival. En mötesplats för fotointresserade från när och fjärran. För tredje året i rad hade arrangörerna i samband med festivalen gett ett fotouppdrag till en väletablerad fotograf att ge sin syn på staden. Uppdraget denna gången Mårten Lange, född 1984 i Göteborg.

Mårten Lange är idag en Berlinbaserad konstnär som arbetar med fotografi som uttrycksform. Han har publicerat flertalet fotoböcker, både med internationella förlag och på egen hand.
Hans verk har varit utställda runtom i världen. Han är utbildad vid Högskolan för Fotografi i Göteborg och vid The University for the Creative Arts i Farnham, Storbritannien.
Ifjol fick han även motta Sven-Harrys stipendium  på 100 000 kronor. Från och med i fredags och ett år framöver är det tänkt att hans bilder av Landskrona ska hänga i fönsterna på stadshusets entréplan.
– Han måste ha farit rundor som en skottspole kors och tvärs genom staden. Det är annorlunda och spännande miljöer han hittat i kombination med mer välkända Landskronamotiv, säger Jenny Nordquist chef för Landskrona foto som är mycket nöjd med hur fotouppdraget utförts. 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser