Annons

Feelgood-roman i antikhandlarmiljö 

Åsa Hallengård är aktuell med debutromanen Antikkurs för vilsna hjärtan.
Foto: Privat.

Sju personer anmäler sig till en omtalad antikkurs. Alla har sina egna problem, svårigheter, haltande förhållanden eller ensamhet och dåligt självförtroende att kämpa med. För ett par blir kursen ett sista desperat försök att hitta fram till varandra, där har ni synopsen till en aktuell, hjärtevärmande och spännande berättelse bland antikviteter i Landskronamiljö.

Annons
 

Åsa Hallengård arbetar som lärare och skriver sedan drygt ett år tillbaka på fritiden. Att det lossnade i januari 2018 handlar om timing. En längre sjukskrivning till följd av en fotoperation frigjorde tid vilket ledde till att proppen fullkomligt gick ur.

– Jag skriver för att det är roligt och för att reda ut mina tankar. Jag älskar när karaktärerna jag samlar på i fantasin får liv på pappret. Att de efter ett tag börjar agera på egen hand är en fantastisk känsla.

Under flera år försökte Åsa Hallengård tämja sin fantasivärld men till slut gick det inte längre. De långa cykelturerna mellan arbetet som lärare i Helsingborg och bostaden i Landskrona hjälpte henne att finna fokus i skrivandet.
– Det faktum att min man och våra barn alltid finns där för stöd och pepp, är förstås ovärderligt, säger hon.

Antikkurs för vilsna hjärtan är hennes debutbok och frukten av det första manus hon någonsin skrivit. – Ett visst besök i samband med en försäljning av två stolar på Skånes auktionsverk kan ha bidragit till bokens utformning.

Antikkurs för vilsna hjärtan finns både som e-bok och pocketbok. Den kan köpas på Landskrona museum, Bokus.com samt Adlibris.com.

Den 10 maj klockan 18.00-20.00 kommer Åsa Hallengård att ha ett releaseparty på Galleri 1658 på Norra Kyrkogränden 28 i Landskrona.
– Antikkurs för vilsna hjärtan är en feelgood med viss svärta som utspelar sig i Landskrona i nutid, avslutar författaren.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser