Annons

Nya planer för Lägerplatsen

Med teknikens hjälp har man kunnat skåda in i framtiden på Lägerplatsen. Nu görs ett omtag när Midroc föreslås ta över HSB:s markanvisning.

På kommunstyrelsens arbetsutskott den 29 april behandlas ett ärende som gäller kvarteret Lägerplatsen, som ligger vid Strandvägen och Exercisfältet i Landskrona. Här vill Midroc ta över HSB:s markanvisning och bygga tre fristående hus med cirka 35 lägenheter i bostadsrättsform.

Annons
 

Midroc har visat intresse för kvarteret Lägerplatsen som tidigare har anvisats HSB. På Lägerplatsen vill Midroc bygga tre fristående trevåningshus med takvåning med cirka 12  bostadsrättslägenheter i varje hus. Från de översta våningarna kommer det att bli havsutsikt.
– Lägerplatsen ligger perfekt med närhet till både havet, strandpromenaden, ängarna på Exercisfältet och stadskärnan. Vi har positiva erfarenheter från Landskrona genom vårt projekt Strandbyn i Norra Borstahusen och ser fram emot nästa spännande projekt, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc.

HSB och Midroc har ett nära samarbete sedan tidigare, då de gemensamt har byggt projektet Västerpark.
– Vi på HSB vill prioritera vårt kommande projekt Handelsmannen i Glumslöv och att färdigställa utbyggnadsområdet Parkstaden i Häljarp. Därför ser vi det som naturligt att Midroc tar över Lägerplatsen och kan ägna sitt fulla engagemang åt det projektet, säger Mikael Jönsson, vd för HSB Landskrona.

HSB har haft en app där man på plats kunnat se hur de tänkta husen gestaltar sig.  Om politiken går på den föreslagna linjen kommer nu husen i kvarteret Lägerplatsen att justeras och ritas om inför kommande försäljning.
– Vi har haft en dialog med både byggherrar och mäklare över tid och ser att det finns ett behov av större lägenheter med flexibla planlösningar. Platsen är unik och lämpar sig väl för en ökad variation i utbudet, säger Johan Nilsson, stadsbyggnadschef i Landskrona stad.

Ärendet ska behandlas på kommunstyrelsens arbetsutskott den 29 april, därefter på kommunstyrelsen den 9 maj och sedan på kommunfullmäktige den 27 maj.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser