Dansar ut vårsäsongen

Dansföreställningen ”Because the day was sunny”, avslutar vårsäsongen för Landskrona Musik & Teater på Landskrona teater.

Det är dags för säsongens sista föreställning för Landskrona Musik & Teater. Den 3 maj blir det dansföreställning på Landskrona Teater. Det är Fabio Liberti, Jerneu Bizjak och Lidia Wos som bjuder upp till dans i vad som Danstidningen beskriver som ett ”… minimalistiska mästerverk… som tar ut svängarna med fantasi och humor.”

Because the day was sunny är ett möte mellan Lidia Wos skruvade koreografiska universum och den polska nobelpristagaren Wislawa Szymborskas surrealistiska men ändå vardagliga och ständigt aktuella poesi. Med subtil humor förenas dans och text till en föreställning där kontraster i vardagslivet bjuder på överraskande och absurda vändningar.

Föreställningen består av olika tablåer eller scener, var och en inspirerade av någon av Szymborskas dikter. Varje enskild del kan stå för sig själv på samma sätt som en enskild dikt i en diktsamling eller en låt eller ett musikstycke på en konsert.

Tillsammans bildar de emellertid en helhet som tar med publiken på en timmes resa i ett helt eget universum.

Lidia Wos har en lång karriär som dansare och tillhörde under många år Skånes Dansteaters fasta ensemble. Som koreograf har hon bland annat skapat föreställningarna Who let the dogs out? och Sånger från en inställd skilsmässa åt Skånes Dansteater.

Landskrona Teater, fredagen den 3 maj. För arrangemanget står Landskrona Musik & Teater.

Till arkivet