Prästgården åter i bruk

Prästgården på Ven har fått ett lyft. Här dess från dess baksida. Foto: John Sten.
Prästgården på Ven har fått ett lyft. Här sedd från dess baksida. Foto: John Sten.

I lördags klippte biskop emerita Christina Odenberg invigningsbandet till Prästgården på Ven tillsammans med Häljarps kyrkoherde Annarella Hagenfeldt. Därefter serverades en enklare lunch, kaffe och tårta. Samtidigt gavs det möjlighet att gå husesyn, allt med barnen bjöds på aktiviteter och vacker musik ljöd.

Efter ett och ett halvt års arbete med att renovera fastigheten, som köptes från Landskrona församling, står den så äntligen färdig att tas i bruk av Häljarps församling.
– Det har varit en renoveringsperiod med mycket kärlek och spänning. Många samtal om hur vi vill att Prästgården ska se ut och vad vi vill med detta hus, säger Annarella Hagenfeldt.

– Under projektets resa har personalen varit fantastisk och bidragit med många goda idéer. Alla har gjort vad de kunnat och vi är många som har lagt många timmar på 
projektet Prästgården Ven.  Det kommer att vara mycket verksamhet där av olika slag – barn, konfirmander, vuxna och mycket musik såklart. Det kommer att gå att hyra huset i sin helhet eller i delar för en eller flera dagar, för fest, konfirmander eller konferens, avslutar Annarella Hagenfeldt.

Till arkivet