Annons

Sex idrottsledare prisas för sina insatser

Mattias Nilsson, BK Fram.
Foto: EP media

Idag höjer vi på hatten för Emelie Schildt i Landskrona Ju-jutsu Kai klubb, Mattias Nilsson i BK Fram, Ebba Persson från Landskrona Ridklubb, Mats Elofsson i Landskrona Ski Club, Marina Johansson i  Glumslövs FF samt Linn Broström i  Landskrona Roddklubb. Dessa ingår nämligen i skaran av sammanlagt 250 idrottsledare i skånska föreningar som hyllas med stipendier för sina insatser på barn- och ungdomssidan. Varje stipendium är på 10 000 kronor, varav 5 000 går till idrottsledaren själv och 5 000 till dennes förening för vidare utveckling av barn- och ungdomsverksamheten. Föreningar i Skåne har under vintern haft möjlighet att nominera unga ledare. 

Annons
 

Det är trettonde året i rad som Skånes Idrottsledarstipendier delas ut. Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige är någon gång under uppväxten med i en idrottsförening. Ledarna har därmed stor betydelse för utvecklingen för såväl enskilda individer som för samhället i stort. Bara i Skåne jobbar cirka 80 000 ledare ideellt inom idrotten.

En av dem är alltså Mattias Nilsson i BK Fram.
– Efter regn kommer solsken brukar man ju säga. Efter vårt inbrott vi hade för ett par veckor tre veckor sen så fick vi nu den  trevliga nyheter att en utav våra ungdomsledare, Mattias Nilsson prisas för goda ledarinsatser inom barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Han är en fantastiskt ungdomsledare. Det är vi mycket stolta över i BK Fram att vi har en sådan fantastisk idrottsledare som Mattias, säger klubbens ordförande Michael Bengtsson.

Samtliga stipendiater bjuds nu in till en galakväll på Sparbanken Skåne Arena i Lund den 14 maj för att där hyllas och ta emot stipendiet.

– Att vara idrottsledare för unga handlar inte bara om idrott. Det handlar lika mycket om att vara en ledare i bemärkelsen att vara en god förebild och visa en positiv väg genom sunda värderingar. Med stipendierna vill vi uppmärksamma alla eldsjälar som på detta sätt jobbar med våra yngre, säger Åke Jönsson på Sparbanksstiftelsen Skåne, som är en av drivkrafterna bakom Skånes Idrottsledarstipendier.

– Än en gång ges vi möjlighet att hylla 250 engagerade idrottsledare, tack vare Sparbankstiftelserna i Skåne. Dessa ledare är grunden i den skånska idrottsrörelsen och i våra moderna idrottsföreningar och de som dagligen ser till att mer än 20 000 barn och ungdomar har möjlighet att utöva någon form av fysisk aktivitet, säger Patrik Karlsson, distriktsidrottschef på Skåneidrotten.

Mottagarna av Skånes Idrottsledarstipendier 2019 kommer från Skånes samtliga 33 kommuner. På Skåneidrottens hemsida finns listan med alla föreningar med stipendiater, www.skånesidrottsledare.se.

Sparbanksstiftelserna i Skåne är Sparbanksstiftelsen 1826, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen Finn, Sparbanksstiftelsen Skåne och Stiftelsen Gripen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser