Klart med ny ekonomidirektör i stadshuset

Behöver man känna någon i stadshuset för att komma ifråga för en tjänst?
Från Malmö hämtar Landskrona stad Ola Nyberg som blir ny ekonomidirektör/biträdande stadsdirektör i Landskrona stad efter Stefan Johansson.

Ola Nyberg blir ny ekonomidirektör/biträdande stadsdirektör i Landskrona stad.

Landskrona stad har rekryterat en ny biträdande stadsdirektör tillika ekonomidirektör. Han heter Ola Nyberg och är för närvarande finanschef i Malmö stad.
Ola Nyberg har arbetat som finanschef i Malmö stad sedan 2009 och har omfattande erfarenhet av att verka som ekonomichef.

Förutom nuvarande roll har han också haft chefsbefattningar inom bland annat Banverket, Teknopol och AF Bostäder. Han är utbildad civilekonom vid Lunds Universitet och även auktoriserad revisor.
– Vi är mycket glada och stolta över att ha rekryterat Ola Nyberg. Han har lång erfarenhet av att leda större förändringsarbeten vilket är till stor nytta i den expansiva fas staden är i just nu, med stark ekonomisk utveckling där vi gör en mängd stora investeringar, säger Christian Alexandersson, stadsdirektör i Landskrona stad.

– Jag ser fram emot att börja arbeta i Landskrona, som är en stad med hög utvecklingstakt. Det ska bli spännande att delta i arbetet att ytterligare stärka och utveckla ekonomi- och verksamhetsprocesserna, säger Ola Nyberg, tillträdande ekonomidirektör.

Ola Nyberg börjar sin tjänst den 1 augusti 2019. Nuvarande biträdande stadsdirektör, Stefan Johansson,  går i pension vid årsskiftet 2019/2020.

Till arkivet