Annons

I miljösamtal med Bali

Elever och deras lärare på Bali håller videokonferens med elever på Öresundsgymnasiet i Landskrona.

Strax innan jul hade elever vid Öresundsgymnasiet en videokonferens med en skola på den indonesiska ön Sumatra, där självaste regenten och hans fru var med. I veckan hade elever från årskurs 1,2 och 3 på samhällsprogrammet ytterligare en videokonferens med Indonesien, denna gången med ett gymnasium på den vackra ön Bali.

Annons
 

– Samordnaren Yudo skickade första bilden på väg till skolan. Molnen drog ihop sig till regnoväder så internetuppkopplingen var inte den bästa denna gången, men eleverna visade bland annat upp sina traditionella balinesiska kläder samt bilder från när de rensat en skog från plastskräp, berättar NO-lärare Karin Warlin som höll i tåtarna från Landskrona.

Ett lokalt tips
– Våra elever berättade lite om Sverige och tipsade om #trashtagchallenge som Grön Flagggruppen på Öresundsgymnasiet nu uppmanar alla Landskronabor att delta i, berättar Karin Arlin vidare och tipsar alla att ta del av följande information: https://aleteia.org/2019/03/18/the-viral-trashtag-challenge-is-bringing-out-the-best-in-humanity/amp/

Vidare när det gäller hållbarhet så kommer Öresundsgymnasiet att uppmärksamma #Earthday även i år.
– Vilket vi gör för 10 året i rad, säger den miljöengagerade läraren.
– Men eftersom den 22 april inträffar på annandag påsk kommer vi att ha utställningar och föredrag på biblioteket under veckan 23-26 april, avslutar Karin Warlin. 

Bali är i storlek med Gotland men har betydligt fler invånare. Uppskattningsvis 4 miljoner fler. Här är det samordnaren Yudo som är på väg till skolan, strax innan konferensen med gymnasiet i Landskrona.

Karin Warlin i samspråk med en skola på  Bali om olika miljö-och hållbarhetsprojekt som de båda skolorna arbetar kring.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser