Annons

Färgglatt och svartvitt på auktion

Det ropas ut en hel del lokalt på tisdagens onlineauktion. Bland annat denna affisch, designad av Christer Strandberg. På väggen hänger tavlor av Sven Grönvall.

På tisdag är det dags för en ny onlineauktion på Skånes Auktionsverk. Det utlovas såväl mycket färg som svartvitt. Bland annat går en del randiga rariteter under klubban.

Annons
 

De som gillar fotboll i allmänhet och BoIS i synnerhet har chansen att komma över rariteter. Ett par inramade affischer från några minnesvärda matcher ropas ut.
– Det är två så kallade Äntligen-affischer. Den ena är från 1972 då BoIS vann cupfinalen mot IFK Norrköping och den andra är från 2002 då de randiga slog Helsingborgs IF två gånger om, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.
– Den tredje affischen är från 1990 då BoIS tog emot Liverpool i jubileumsmatch.

Med på auktionen finns även två signerade och inramade landslagströjor.
– Vi har tidigare auktionerat ut några autografblock men just sådana memorabilia är ovanliga hos oss. Det är extra kul att objekten kommer från Landskrona.

Förutom fotbollsprylarna så finns det mer lokalt.
– Här är en hel del konst. Det finns tre tavlor av Martin Emond samt en liten tavla från ”Plorren”. Men det finns även lite modernare ting. Bland annat en tavla av Caysa Molin, säger Joakim Karlsson.

För den som gillar färg i stora proportioner finns det all anledning att hänga med på auktionen.
– Vi har hela 31 tavlor av Sven Grönvall och de är alla både stora och mycket färgglada.

Det finns även vacker glaskonst att buda på med starka namn som Bertil Vallien, Emile Gallé, Edvard Hald och Gunnar Cyrén.
– Och som alltid finns det silver och porslin, textilier och orientalika, glas och keramik samt mycket annat spännande, att bjuda på, avslutar Joakim Karlsson.

Visning äger rum på måndag den 15 april mellan klockan 13 och 19. Onlineaktionen kör igång på auktionsverkets hemsida, där du kan se samtliga objekt redan nu, på tisdag klockan 18.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser