Annons
Fredagen den 21:e januari
1.8°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Spännande mat på Kasernplan

Mammorna Ronja Karlsson och Josefin Zahlee Dahlström tog igen sig på barnvagnspromenaden med vars en fajitas. – Jättegod, var betyget.

Gillar du spännande mat från olika kulturer? Då ska du besöka Kasernplan i veckan. Från och med idag arrangeras matmarknaden International Food Festival med final på lördag och här finns något för alla smaker.

Annons
 

Festivalen är ett koncept som funnits i Sverige i ett antal år och turnerar flera städer men det blir första gången här i Landskrona. Här finns street food och mathantverk från cirka 15 olika länder och den som ansvarar för allt är François-Xavier Mauraisin.
– Vi lägger stor vikt på att det ska vara hög kvalitet. Dessutom är vi noga med att allt ska gå ärligt till. Allt följer alla regler från Skatteverk till miljöaspekter, säger han samtidigt som han blickar ut över matstånden.
– Det är fantastiskt kul. Vi började vår turné i Lund och kommer att avsluta i Malmö till hösten och då har vi hållit på i sju månader.

Att dagligen arbeta med mat från hela världen innebär naturligtvis att hungern gör sig ständigt påmind. François-Xavier Mauraisin passar dock på att äta annat när han är ute.
– Då brukar jag gästa de lokala restaurangerna. Mat är roligt, säger han.

Thorsten Karlén är destinationsutvecklare Landskrona stad och han lyser ikapp med solen bland alla matstånd. Och till skillnad från François-Xavier Mauraisin så äter han sin mat på festivalområdet.
– Då blir det tyskt. Jag är ju halvtysk, säger han och skrattar.

På området springer vi även på den lokalt kände krögaren Niclas Lundblad och han är begeistrad.
– Kvalitén är betydligt högre än vad jag förväntat mig. Det är lite så här jag skulle vilja se att matmarknaden på Karnevalen hade sett ut, säger han.

Marknaden är öppen mellan klockan 10-18 onsdag-fredag och 10-17 på lördag.

Paella och andra spanska läckerheter hittar man i matståndet längst in i ena hörnet av matmarknaden.

Marknaden som har sitt ursprung i Frankrike bjuder på flera specialiteter från landet.

Patrik Johansson valde att luncha på Kasernplan och efter att ha noggrant studerat samtliga matstånd valde han att käka en afrikansk rätt. Vad det var för kött visste han inte.
– Men jag är svag för jordnötssås, sa han och log brett allt medan den rejäla portionen lades upp.

Transsylvanska specialiteter finns att tillgå.

Efter maten kan man göra som Blanne Maldenvall och unna sig något sött.

…. vilken ska jag välja?

Får det vara en engelsk kola?

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser