Annons

Rytmisk gymnast på europeiskt läger

Milena Kovalenko, Landskrona Kvinnliga GF representerar Sverige vid ett internationellt träningsläger i Österrike i sommar.

Milena Kovalenko, Landskrona Kvinnliga GF har i dagarna valts ut som en av två kandidater från Sverige att delta vid EUG:s (Europeiska Gymnastikförbundet) träningsläger i rytmisk gymnastik i Obertraun i Österrike. Lägret är från den 30 juni – 6 juli.
 
För att bli utvald måste en del kriterier uppfyllas.  Gymnasterna ska vara födda 2007 och inte ha deltagit på lägret tidigare. Det krävs också att utövaren  ska ha visat en positiv och mogen inställning, samt ”klara av” en internationell träningsmiljö rent mentalt och fysiskt samt vara skadefri.
– Milena ser fram emot lägret med spänning och kommer att förbereda sig väl. Språkmässigt blir det inga problem, då hon pratar många språk, däribland även ryska. Flera före detta framgångsrika gymnaster figurerar som tränare vid lägret och det brukar vara en mycket givande och inspirerande upplevelse att få ta del av deras kunskap och erfarenheter, berättar Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF. 

I Österrike kommer det bland annat tränas rörelseskolning, balett, handredskapsteknik, koreografi, samt ges tips och råd för träning och återhämtning.  Med på resan följer även tränare från Landskrona.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser