Wow Landskrona, en utbildningsmässa

I mottagningsdisken stod bland andra Öresundsgymnasietss studie- och yrkesvägledare, skolsköterska, utbildningsvärd, samt biträdande rektor och hälsade alla besökare välkomna.
Räddningstjänsten var en av flera aktörer som fanns på #WOWLandskrona på Öresundsgymnasiet ifjol. Det finns på plats även i år.

För andra året i rad slår Öresundsgymnasiet upp dörrarna för #WOWLandskrona!

#WOWLandskrona! är ett evenemang på Öresundsgymnasiet i Landskrona som går av stapeln imorgon, tisdagen den 9 april.
– Evenemanget är ett koncept för att inspirera och informera stadens ungdomar till att satsa på sig själv, sin utbildning och ett intressant yrkesliv, meddelar Lillemor Gisselbrecht, studie- och yrkesvägledare vid Öresundsgymnasiets som organiserat dagen.

Programmet ser ut enligt följande:

Kl. 10.00-12.00 aPå plats på Öresundsgymnasiet finns cirka 15 utbildningsanordnare däribland Lunds universitet, Sundsgårdens folkhögskola Räddningstjänsten, Försvarsmakten med flera. Dessa kommer att finnas på plats för att informera om utbildning, yrke och arbetsliv på skolans tre våningar parallellt med kortare inspirationsföreläsningar med bland andra före detta Landskronaelever i aulan. Alla bjuds på den nordskånska delikatessen Bulle med bulle.

After#WOW!
Kl. 15.00-18.00
Gymnasiets åtta program presenteras i entréplan där man möter engagerade lärare och elever som berättar och svarar på frågor om sina program. Gästerna blir givetvis bjudna på Bulle med bulle.

Utställare:
Albins folkhögskola
Bevakningsgruppen 
Blekinge tekniska högskola
Försvarsmakten 
Hermods Yrkeshögskola
Högskolan i Halmstad 
Kommunal – fackförbund
Komvux Landskrona
Kristianstad Högskola 
Lunds universitet 
Malmö universitet 
Polisen Landskrona 
Räddningstjänsten
Skolbibliotek
Sundsgårdens folkhögskola
Yrkeshögskolan Landskrona
fd elever.

Till arkivet