Annons

Kameraövervakning på Öster och i Karlslund

En av de två kamerorna på Öster sitter under takåsen på en fastighet med adress på Bredgatan. Den andra sitter på Östergatan. Se karta under artikeln.

Polisen i Landskrona har beslutat att kameraövervaka vissa platser i Landskrona. Redan idag finns två kameror uppsatta på Öster och inom ett par veckor kommer sammanlagt tio kameror att finnas på strategiska platser i Karlslundsområdet.

Annons
 

Polisen tar nu nya grepp för att få bukt med brottsligheten på Öster och i Karlslundsområdet. Med stöd av en ny lag kommer man att kameraövervaka korsningen av Bredgatan och Östergatan på Öster samt stora delar av Koppargården, Silvergården samt området mellan Pilåkern och Pilängen.
– Vi tror att detta är ett effektivt verktyg för vårt arbete. Det är dessutom brottsförebyggande plus att det ökar tryggheten, säger Christian Nordin på polisen i Landskrona.

Kamerorna på Öster är redan på plats medan de som ska övervaka Karlslundsområdet kommer upp inom kort.
– Det är en logistisk fråga och mitt tips är att de är uppe och igång om en vecka eller två. De två på Öster är redan igång, säger polismannen.

Hur länge kameraövervakningen kommer att pågå kan inte Christian Nordin svara på.
– Vi får lov att köra i 90 dagar utan att begära tillstånd. Men vi kommer att försöka få köra längre än så. I alla fall några av kamerorna. Vissa vill vi till och med söka permanent tillstånd för. Men det är en senare fråga, säger han.

På frågan om man inte bara flyttar på problemen från en plats till en annan svarar Christian Nordin svävande.
– Så kan man ju också se det. Men kamerorna gör ju att områdena vi måste bevaka blir färre. Dessutom tror vi att tryggheten i de aktuella områdena kommer att öka och bara det är en fördel, säger Christian Nordin och avslutar.
– Vi kommer även noggrant att skylta var kamerorna finns.

Här är kamerorna på Öster placerade.

Hela tio kameror kommer att finnas i Karlslundsområdet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser