Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.1°C 14m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

En nutida Richard lll

Mikael Nilsson spelar Richard III i Kulturskolans musik- och teaterföreställning ”R3 – en trumpen komedi”.

Nu har den stora ensemblen på Kulturskolan en vecka på sig att finslipa på vårens musik- och teaterföreställning ”R3 – en trumpen komedi”.
– Det är 24 fantastiska skådespelare jag fått jobba med. En del nya ansikten kommer publiken att få stifta bekantskap med. Vi startade upp i november med en del teaterövningar och sedan januari har vi repat in pjäsen. Vi är väl förbereda, säger regissör Aslög Hildebrand.

Annons
 

Pjäsen är en nybearbetning av William Shakespeares Richard lll. En pjäs som är ständigt aktuell. Handlingen kretsar kring Richard som är en självupptagen despot och galenpanna som styr sitt rike helt efter eget huvud.
– Något som man allt oftare ser hos dagens ledare både på lokala och globala plan. Herregud, vi har många despoter i vår lilla stad också. Inte så sällan blir det rejäla magplask och juridiska övertramp när den demokratiska processen åsidosätts för att påskynda beslut, säger Aslög Hildebrand.
– Alla medel är tillåtna för att ta och behålla makten.

Med andra ord vill du gärna se flera av stadens beslutsfattare i publiken?
Det är en sak vi skulle jobbat mer med att bjuda in politikerna. Vi får hoppas att de kommer ändå. Pjäsen passar utmärkt för alla Landskronabor.

Föreställningen är som nämnts en fri tolkning av William Shakespeares Richard lll.
Scenbilden är sparsmakad. Vi kommer att använda projektioner i form av stillbilder samt filmade scener. Handlingen är förlagd till modern tid. Jag har ändrat och kortat ner i texterna. Resultatet blir tragikomiskt. Just komiken är ett bra verktyg att spegla sin samtid och nå publiken, poängterar Åsi Hildebrand.

R3 – en trumpen komedi” har försetts med nyskriven musik av skolans rektor Björn Larsson samt sångtexter av teaterpedagog Lisa Schröder, vilka framförs av sex musiker tillsammans med ensemblen. Sånger som binder ihop och för handlingen vidare.

Fyra föreställningar ges på Landskrona teater, 11–14 april, med premiär 11 april klockan 19.
Biljetter köps via följande länk: https://www.nortic.se/dagny/event/21727

Åsi Hildebrand byter snart regissörsstolen i Spelhålan mot en plats i salongen på Landskrona Teater när det är dags att uppföra R3 – En trumpen komedi.
– Richard är en rätt löjlig figur samtidigt som han är livsfarlig, säger hon.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser