Annons

Ny butik och galleri i Borstahusen

Är du nyfiken på det lokala konsthantverket?
Då kan en tur till Karla Konsthantverk på Nedre Gatan i Borstahusen var all idé.

Nu öppnar en ny butik och galleri för lokalt konsthantverk, Karla Konsthantverk i Borstahusen. 
– Lördag 6 april slår vi upp portarna med bubbel och solsken. Efter nästan 15 år i Helsingborg börjar vi nu på ett nytt kapitel, låter Ingrid Svensson meddela.

Annons
 

Hösten 2004 gick tio lokala konsthantverkare samman och startade butik och galleri för sina ting i Helsingborg. Många konsthantverkare har kommit och gått genom åren, men Karla Konsthantverk, har till skillnad från flera andra liknande butiker runt om i Skåne, lyckats växa, utvecklas och frodas.

I dagsläget finns drygt 40 konsthantverkare representerade i butiken och många olika material och tekniker visas upp med unika och personliga uttryck. Miljötänket är påtagligt och genomsyrar både tillverkning och försäljning. Här finns bland mycket annat smycken  lokalt tillverkade för hand, keramik drejad och formad ur den skånska leran och svenskproducerade kläder i ekologiska naturmaterial.

– Små spår av handens arbete är vårt tecken på kvalitet: tumavtryck och ojämnheter som uppstår när man drejar, täljer och formar för hand. Det handgjorda är en fröjd för både ögat, handen och ibland gommen, säger Ingrid Svensson.

– För att vi ska kunna utvecklas vidare krävs förändring och vi väljer att flytta hela verksamheten till Borstahusen.  I denna vackra och pittoreska miljö gör sig vårt lokala konsthantverk extra bra och vi kommer att kunna bjuda på en helhetsupplevelse med naturen in på knuten, doften av hav och de gemytliga små husen längs gatan.

Huset Karla Konsthantverk flyttat in i på Nedre gatan har gamla traditioner som handelsplats.
– Här hade min mor Hjördis Svensson, ett välrenommerat konstgalleri (Galleri Malen), i närmre 25 år (1976 – 2000). Butik och galleri ”hos Ingrid” fanns i samma lokal (2008 – 2013). Och när Hjördis var barn drev hennes farfar målerifirma, avslutar Ingrid Svensson och hälsar alla välkomna till invigningen lördag 6 april klockan 11 – 16.

Ingrid Svensson flyttar Karla Konsthantverk från Helsingborg till Borstahusen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser