Annons

Melloglans på galan

John Lundvik i BoIS-tröja på Näringslivsgalan på Örenäs slott.
Foto: Landskrona BoIS.

– Ren och skär bonntur, förklarar Anders Ekblom näringslivsutvecklare i kommunen när Landskrona Direkt undrar hur man lyckades boka mellovinnaren John Lundvik till helgens Näringslivsgala på Örenäs slott.
– Jag hade knappt hört talas om honom innan han gick och vann melodifestivalen. 
Inte desto mindre fick publiken vid galan höra vinnarlåten  Too Late For Love men även ge uppskattande applådåskor åt vinnarna i de olika kategorierna.

Annons
 

På lördagskvällen den 30 mars delades priser ut i ett flertal kategorier på Landskronas näringslivsgala på Örenäs slott. Priset Årets Företagare Landskrona delas varje år ut till en företagare i staden som har utfört en prestation och som genom sitt sätt att vara, fungerar som förebild för andra företagare.  I år gick priset till Roma Plast AB och vd Roger Holmstedt.
Med stor kunskap och stolthet driver Årets Företagare familjeföretaget vidare i andra generationen. Företaget startade 1972 och 30 år senare byggdes lokalerna om för att passa dagens produktion ännu bättre. Tack vare hans stora teknikintresse har företaget idag en modern maskinpark, som är utrustad  med robotar och övervakningssystem. Man står väl rustade för att möta de krav som ställs på plastindustrin och är ett legoproducerande företag med kunder i hela Sverige, men jobbar gärna lokalt. Att företagaren tar väl hand om sina anställda vittnar de mångåriga medarbetarna om. Här hittar vi medarbetare som varit företaget trogna i 20 år. Årets Företagare 2018 är Roger Holmstedt, Roma Plast AB, läste Företagarnas ordförande Ina Zachhau upp ur motiveringen till organisationens mest prestigefyllda pris.

Vinnarna i de övriga kategorierna blev:

Årets Rookie
Moob AB
Motivering: Moob är ett företag som har mod, visioner och som sticker ut. Man har en passion för Landskrona, brinner för att bidra till utvecklingen och gärna tillsammans med andra. De tar med lika stort engagemang uppdrag i LA (Landskrona) som LA (Los Angeles) och lockar fler att etablera sig i Landskrona.

Årets Dragare i Stadskärnan
Hartford Rederi AB
Motivering: Hartford Rederi AB är ett företag som lyfter fram något unikt som är okänt för många, som lockar besökare från när och fjärran att upptäcka Landskrona och som bidrar till att skapa fler upplevelser och förstärker stadskärnans koppling till havet.

Årets Jobbskapare
Borg Warner Sweden AB
Motivering: BorgWarner Sweden AB är ett företag som är lite av en doldis lokalt, trots sitt ursprung i staden, men välkänt globalt, som verkar i en traditionell bransch och ligger i framkant med sin teknik. De lockar personal från universiteten i hela regionen, har skapat ett 80-tal nya arbetstillfällen och säkerligen också inflyttning.

Årets hederspris
Brinova Fastigheter AB
Motivering: Årets hederspris går till Brinova Fastigheter AB som har ett stort engagemang för stadskärnans utveckling och visat mod genom att satsa på Landskrona och därmed bidragit till att fler vill investera i staden.

Årets arbetsgivare
STR Service AB
Motivering: STR Service AB är ett företag som månar om sin personal, skapar trivsel på arbetsplatsen utöver det vanliga, och sätter värde på tillit och personlig utveckling. Det är ett företag med Landskrona som utgångspunkt, men som har hela Sverige som marknad inom sin bransch.

Årets Företagare Roger Holmstedt till bords med Företagarnas ordförande Ina Zachhau Till vänster i bild, Rogers mor Erna Holmstedt. Erna har varit med och drivit Roma Plast med sin man Bengt Holmstedt sedan starten 1972 och Erna är fortfarande verksam i företaget.

Vinnarna samlade.
Foto: David Elg/Moob

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser