Annons

Fullspäckad tävlingsvecka för Landskrona Atletklubb

Landskrona Atletklubb har varit flitigt i tävlingstagen den gångna veckan samtidigt är klubben mitt uppe i förberedelserna inför stundande USM på hemmaplan. Foto:Privat.

Under den gångna veckan arrangerade Landskrona AK inte bara en tävling utan två med bara några dagars mellanrum. Först ut var en intern tävling inom klubben som en del av U14-serien i tyngdlyftning. Sju stycken av klubbens yngre lyftare ställde sig på flaket och samlade poäng till den pågående U14-serien. Dessa var Elsa Isaksson, Saga Hertzberg, Bianca Wasberger, Alicia Österberg, Arvid Isaksson, Alfred Lindeblad Donnerhag och Hasan Danun. Även Åsa Isaksson och Fredrik Hertzberg passade på att skaffa sig tävlingserfarenhet utanför U14-serien. Många av lyftarna passade på att slå personliga rekord under kvällen.

Annons
 

Tre dagar senare på lördagen var det dags för Allsvenska Serien omgång 2. Landskrona AK ställde upp med två ungdomslag, ett damjuniorlag, ett herrjuniorlag och ett damlag som dessutom tävlar i elitserien. Till tävlingen kom även lyftare från Lund och Trelleborg.

I första tävlingsgrupp tävlade Elisa Donnerhag, Cajsa Lindqvist, Zejna Turkovic, Sara Helgesson, Madeleine Örtegren och Åsa Isaksson från LAK.
– Med stark coachning från klubbkamraterna fick vi se mycket bra resultat och många godkända lyft. Även några personliga rekord slogs, meddelar  Fredrik Hertzberg
vice sekreterare i Landskrona Atletklubb.

I andra tävlingsgruppen tävlade Nils Andersson, Samuel Almqvist, Oscar Leo, Oliwer Andersson, Rasmus Lindqvist och Melker Håkansson. Även här fick publiken se bra resultat med personliga rekord och lyftare som kom tillbaka med full kraft efter missade lyft.

I sista tävlingsgruppen kom de tyngsta lyften. Från Landskrona tävlade Alvin Broman, Gabriel Johannesson och Albin Leo som alla tre gjorde en mycket bra tävling med ett antal personliga rekord. I denna tävlingsgrupp fick vi också se tre lyftare som kvalificerade sig till SM som går av stapeln under SM-veckan i Malmö i sommar. Dessa lyftare var Christoffer Pilstrand och Joel Forsberg från Lunds TK samt Ragnar Öhman från United Fighter IF.
– Extra glädjande för Landskrona AK var att herrjuniorlagets resultat var det bästa sedan 2000, roligt när träningen ger resultat, summerar Fredrik Hertzberg den Allsvenska Serien omgång 2.

Nu ser Landskrona AK fram emot sitt nästa stora arrangemang som är USM 2019 som går av stapeln på PULS Arena helgen 4-5/5.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser