Annons

Fyra kvinnor drogade på krogen

Fyra kvinnor kan ha drogats i samband med ett besök på nöjeslokal i Landskrona på lördagskvällen. Två av kvinnorna fick uppsöka vård på sjukhus.

Annons
 

På lördagskvällen upptäckte ordningsvakter en kvinna som till synes först verkade mycket berusad. Hon blev dock allt sämre och enligt uppgifter på plats kunde inte hennes tillstånd bero på alkoholintaget. Väktarna tillkallade därför ambulans och kvinnan fördes till sjukhus för observation.

Ytterligare tre kvinnor som befann sig på samma ställe fick under kvällen samma symptom. En av kvinnorna uppgav att hon fick en kraftig olustkänsla efter att ha blivit bjuden på en så kallad “shot”.

Två av kvinnorna behövde ingen sjukhusvård medan ytterligare en kvinna sökte upp lasarettet i Helsingborg under söndagsmorgonen självmant efter att blivit illamående, också hon efter att ha druckit en “shot”.

Fyra anmälningar om misshandel genom drogning har upprättats. Utredning pågår där bland annat förhör och övervakningskameror ska gås igenom.
– Vi kan inte göra så mycket innan vi har fått analyssvaren. Vi behöver veta vad kvinnorna eventuellt har blivit drogade av, säger Kent Johansson på polisen i Landskrona.

Från polisens informationsavdelning vill man skicka ut ett varningens finger.
– Drick aldrig en drink som du inte själv sett blivit upphälld. Lämna inte glas och sejdlar utan tillsyn, ens väldigt tillfälligt. Att inte kunna ta hand om sig själv kan också innebära en större exponering för ännu grövre brott, meddelar informatör Richard Glantz på polisen i Helsingborg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser