Annons

Kommunal demensvård i framkant

Landskrona har fått ett nytt landmärke och Suellsgatan en helt ny karaktär.

Suellsgatans äldreboende invigdes 2016 i stadens då nya landmärke, nu har enhetschefen där, Ingrid Linge Borgström, nominerats till ett fint stipendium.

Den ideella föreningen Gott ledarskap i demensvården utlyser årligen ett stipendium om 100 000 kronor till ”första linjens chef inom demensvården”. Två kandidater från två kommunala äldreboenden i Landskrona har gått vidare i urvalsprocessen.

Annons
 

Enhetschefen på Solbackens äldreboende, Monica Alonso, är en av de nominerade. Hon tillträdde som enhetschef där 2011.
”Hennes ledarskap genomsyras av tydlig struktur med hög följsamhet till de arbetsrutiner som finns på boende – både i förhållande till personal och brukare. Tydligheten skapar trygghet och lugn, något som kännetecknar Monica Alonso. För henne spelar det ingen roll vem mottagaren är, det goda bemötandet är detsamma. Genom en ömsesidig dialog och en öppenhet för lärande av varandra har hon skapat ett förtroendefullt klimat på boendet”, skriver omsorgsförvaltningen i ett pressmeddelande.

 – Det känns så fantastiskt fint att bli nominerad för något som är så oerhört värdefullt och viktigt för så många medarbetare som gör en skillnad varje dag för brukare och deras anhöriga, säger Monica Alonso.

Ingrid Linge Borgström är enhetschef för Suellsgatans äldreboende och den andra nominerade från Landskrona stad.
”Hon var med och startade boendet och dess verksamhet, som öppnade i nybyggda lokaler i april 2016. Hennes ledarskap präglas av tydlighet, drivkraft och ett coachande förhållningssätt. Hon brinner för förbättringar och låter sitt eget engagemang entusiasmera sin omgivning. Logiska lösningar och känsla för hög kvalitet är egenskaper som kan tillskrivas Ingrid Linge Borgström.”

– Skulle jag få stipendiet skulle jag först och främst bli väldigt stolt och glad. Därefter skulle jag förmodligen fira med allt och alla som genom sitt bidrag gör att jag fortfarande tycker det är så otroligt härligt och givande att gå till arbetet varje dag. Jag påminns varje dag om hur skört livet är och varje dag möter jag medarbetare, boende och anhöriga som gör att varje möte blir ett ständigt lärande, säger Ingrid Linge Borgström.

Därmed har Landskrona stad två av fjorton nominerade till ledarskapsstipendiet. Vem som blir årets stipendiat kommer att tillkännages den 16 maj i Göteborg.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser