Annons

Värdig avslutning för fotoutställningar på Pumphuset

Tolv bilder ska Örjan Kristenson hänga upp på Pumphusets fotovägg. Han är ytterligt noggrann, En ny typ av ram har fotografen tagit fram till bilderna som ska visas. Det kan bli den sista fotoutställningen på just dessa väggarna i Pumphuset. En ny bakugn ska in och dagsläget är inget bestämt om “Fotoväggen” får en fortsättning.

Det kan mycket väl bli så att det är den sista invigningen för fotoutställningar i baren på Pumphuset imorgon, torsdag. Det är Örjan Kristenson som berättar med tolv av sina bilder. Ett i sanning värdigt avslut för fotoepoken på Pumphuset.

Annons
 

Som vi skrivit tidigare så håller restaurangen på Pumphuset stängt till början av april på grund av ägarbyte. Det hindrar dock inte att det kommer att ställas ut foto i baren och på torsdagen är det dags för invigning. Örjan Kristensson har haft många strängar på sin lyra. Efter tre års fotograferande i mitten och slutet av 1970-talet falnade glöden och istället körde han buss i Stockholm, jobbade med ungdomar i Älta och fiskade torsk på garnbåten Tärnvik utanför Öland. Intresset för foto vaknade dock till liv igen och 1985 och blev han medarbetare och kopist till den svenska fotografins ”grand old man” Christer Strömholm.

Örjan Kristenson är dock själv också en lysande fotograf och detta får Landskronaborna bevis för på Pumphuset.
– Det är bilder från Öland, Österlen och upstate New York, säger Örjan Kristensson och ler.

Med perfektionism hänger han egenprintade foton i specialdesignade ramar när Landskrona Direkt gästar Pumphuset.
– Det är ett väldigt försiktigt arbete, säger han och sätter ett plåster på sin tumme.
– Man vill ju inte bloda ner bilderna, fortsätter fotografen och fyrar av ett nytt leende.

 Örjan Kristensons bildskatt är gigantisk och därför var frågan om det inte var svårt att ta fram tolv bilder nödvändig?
– Jo det var tufft. Jag gick genom alla mina negativ och till slut fastnade jag för dessa. Dom är tagna mellan 1978 och 2011. Man kan säga att det är ett maritimt tema. En del av bilderna är faktiskt aldrig visade offentligt, säger han och visar upp fotona.
– Det ska bli oerhört kul. Jag har alltid velat ställa ut här.

Utställningen invigs imorgon, torsdag klockan 18.00. Örjan Kristenson ställer ut sina foton till och med den 5 maj.

“Wow, a Cow” är fångad på Ölands Alvar söder om Kaslösa med en Rolleiflex 1997.
– Jag har gjort den på varmtonspapper, kallton, använt olika framkallare, beskurit och haft mig. Men den bilden har aldrig landat på en vägg, förrän nu. Jag har alltid vetat att den har haft “Det” och nu har den hittat sin plats, säger Örjan Kristenson.

En kommentar till "Värdig avslutning för fotoutställningar på Pumphuset"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Konstexplosion väntar

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser