Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

Affären i hamn

Niclas Lundblad lämnar med varm hand över Pumphuset till Niclas Robertsson.
– Det fanns flera intressenter men Niclas kändes helt rätt för Borstahusen och jag vill ju själv kunna komma hit som gäst i framtiden, säger Niclas Lundblad.

Niclas ersätter Niclas. Så kunde det också stått i rubriken. Det är alltså Niclas Robertsson som blir ny krögare på Pumphuset sedan Niclas Lundblad beslutat sig för att sälja den verksamhet som han jobbat med sedan tio år tillbaka.

Annons
 

Bläcket på köpehandlingarna är knappt torrt när Landskrona Direkt träffar de två glada Niclasarna på Pumphuset på tisdagsförmiddagen.
– Jag är oerhört glad att kunna lämna över rodret till en så kompetent krögare. Det fanns många intressenter. Jag är helt övertygad om att Niclas kommer att utveckla Pumphuset vidare. Här finns så mycket att göra, säger Niclas Lundblad.

Det var dock inte självklart att Niclas Robertsson, som idag driver Bread on Wine i Kyrkbacken på Ven, skulle ta över Pumphuset.
– Nej men när jag såg läget och kände vilken potential som finns så beslutade jag mig för att satsa, säger Niclas Robertsson.

Restaurangen på Pumphuset kommer att hålla stängt ett par veckor för renovering men i början av april räknar den nya krögaren med att slå upp portarna.
– För restaurangbesökaren blir det inga jättestora förändringar. Maten kommer som tidigare att vara huvudpunkten men precis som tidigare så kommer vi att ha en del engagemang, säger den tillträdande krögaren.

Bakugn flyttar in
En nyhet som kommer att märkas är att det kommer att bakas i huset.
– Vi ska starta ett surdegsbageri här och det kommer av naturliga skäl att märkas, säger Niclas Robertsson.
– Men sedan får vi känna av lite efter hand. Jag vill inte ändra för mycket men naturligtvis kommer jag att sätta min prägel på restaurangen. Jag har många idéer.

Frågan är då om krögaren kommer att stationera sig på Pumphuset eller om han kommer att arbeta mest på restaurangen på Ven.
– Det återstår att se. Jag kommer att pendla mellan båda. Det är kanske läge att skaffa en egen båt så att jag snabbt kan ta mig från hamn till hamn, avslutar Niclas Robertsson och skrattar.

Niclas Robertsson är redan en profil på Ven och nu kommer han snart att sätta sin prägel även i Borstahusen.

Niclas Lundblad med pennan i handen som just signerat köpeavtalet berättar anekdoter från de tio åren han verkat i Pumphuset.

I april öppnar restaurangen upp igen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser